Sunday, January 31, 2010

Destination Östersund

Man mådde ju som man förtjänade när man steg upp för att köra hemåt igen. Victor skulle ta tåget till Helsingfors från Pori så han sov vidare. Vi kom på världens bästa tidsfördriv i bussen. Att dra så dåliga vitsar som möjligt, en del hade inte ens nån poäng. Men kombinationen av utmattning och trötthet gjorde att man ändå skrattade så man grät. Vi freestylade fram dåliga vitsar på löpande band från Pori till Wasa och ända fram tills att vi somnade in på färjan. Vi tog vid där vi avslutade direkt när vi vaknade. Totalt fyra timmar i rad. Vi surrade lite löst om att kanske ge ut några av de bästa guldkornen i bokform, "Totalt Jävla Dåliga Vitsar" med förord av nån avdankad ståupp komiker.

Vet inte va dem har för lagar på alkohol och köra bil i Finland, men i Sverige blir det fängelse vid 0,2%. Och inga jävla partydrinkar, ok? Färjan var försenade så Andreas missade sin buss med några minuter. Blev som en hollywood action när Fredrik tryckte gasen i botten och brände gummin för att försöka hinna fram till busstationen i tid. Vi tom ringde in och bad dem hålla bussen, vilket dem även gjorde i fem min, men tyvärr så hann han ändå inte med. Om inte vi hade blivit stannade för en blåskontroll så hade vi fan hunnit. Dem åkte till Stallet och lastade in vår backline och jag satte mig och körde hem till Öset.

Soundtrack: Ossler, Pst Q, Tragedy, Johnny Cash, Martyrdöd och Nirvana.

Saturday, January 30, 2010

Destination Pori

Vaknade i Turku, så va den dagen förstörd (va bara tvungen att inleda nån dag med den sköna meningen). Vi försov oss så det blev en snabb brunch efter att vi bråkat med personalen på stället vi skulle äta. Hade all vår backline och merch på TVO så vi åkte först och packade det innan vi begav oss vidare. Arrangören frågade vart vi skulle åka härnäst. Pori, sa vi. –”Aha, Asshole of Finland…good luck”.

Med dem orden i ryggen tankade vi upp bussen och körde emot Finland rövhål. Hungriga kom vi fram ca tre timmar innan vi skulle vara på spelstället så vi tog ett varv på stan för att leta oss nått att äta. En av de första personerna vi mötte va såklart en påtänd och aggressiv finne som kom rakt emot oss. Han viftade med armarna och måttade karatesparkar och skrek finska. Va är det med detta land? Det kan ju knappast bara vara en slump att vi stött på alla dessa stolpskott. Jag, Fredrik och Krille åt kinamat på Kung-Fu Buffé. Riktigt gott + att dem hade en väldig starksås som var mäkta god. Fredrik höll på att avlida och Krille satt bara och garvade.
Sista spelningen för denna sväng va på en krog, en 2-dagars festival (Yellow Snow Fest)?! Dem hade byggt egna pentagram spotlights i metall, ondskefullt värre. Vi körde ett snabbt och effektivt soundcheck innan vi åt. När vi var klara med soundchecket och i väntan på att få mat så tog vi det obligatoriska ”bandfotot”.

Arrangören va snäll och ville bjuda på pizza men min mage pallar inte sånt så jag tog en fetaostsallad istället. Va fortfarande rätt mätt efter buffén så jag sparade halva salladen till sämre tider. Jag och Krille stannade kvar på krogen och gjorde Deathbound sällskap medan resten gick till vandrarhemmet för att sova. Vi gav varandra tips på bra filmer och band man borde kolla upp, bytte adresser, drack kaffe/öl och pratade om vänder och vind. Den första killen som löste in sig va ytterligare en idiot i mängden. Han va impad av mitt skägg och ville veta hur länge jag sparat. Hans polare frågade om han och fullgubben fick gå upp på scen strax innan oss och dra av några riff. Typ vara förband och värma upp publiken. Njaaa, skulle inte tro det, kanske nästa gång. Jag har ingenting emot att prata med folk som jag får ut någonting av, men konversationer som dessa ger mig inte ett förbannade skit. Speciellt när han inte kunde engelska och fortsatte envisas med att prata finska trots att jag försökt förklarat minst 4-5ggr att jag inte kunde ett ord finska. Det va även hans polare som agerade tolk på fruktansvärt dålig engelska. Man kan ju inte bli annat än less.

Vi fick varsitt munskydd pga att logen va helt mögelskadad. En annan såg ju ut som Michael Jackson på sina glans dagar. Deathbound skulle börja lira elva, men det va inte så många inlösta vid den tiden så vi sköt på det i drygt en halvtimma. Deathbound gjorde en tajt och grym spelning. Pentagramlamporna som blinkade i bakgrunden va som pricken över i:et. Strax innan dem klev på så stövlade sömntutorna in också. Kände mig rätt apatisk och yrslig och helt plötsligt så var det dags för oss att kliva på. Under vårt intro så tog vi farväl av våra nyfunna vänner pga att dem förmodligen skulle åka i slutet av vårat set så vi skulle nog inte ses efteråt. Jävligt sorgligt. Nästa gång tar vi Sverige.

Ingen märkvärdig spelning, varken bu eller bä. Vi gjorde vår grej, gav järnet och klev av. Finnarna stod och skrek ”fuck off” mellan låtarna. Men det tjänade ingenting till för vi krossade dem totalt ändå. Jag pratade svenska mellan låtarna bara för att klart markera att jag inte va där för deras skull. En halvtimme efter gig så hade vi rensat av scenen, packat merchen och satt startklara i bussen för att åka och sova. Klockan va strax efter två på natten och iom att vi skulle vara i Wasa och checka in minst en timme innan avresa med färjan så va vi tvungna att stiga upp redan klockan fyra och dra.

Man är ganska uppe i varv efter att man spelat så jag lyckades kanske sova i trettio minuter innan det va dags att åka. Vi bodde granne med en nattklubb för Politiskt Korrekta människor så det gapades på ganska friskt vilket inte underlättade saken.

Friday, January 29, 2010

Destination Turku

Vaknade med världens träningsverk. Vad ska man säga, gubbkroppen är trött. Hoppade över frukosten för att få sova extra länge. Det hade snöat hela natten och det snöade fortfarande när vi vaknade så vi fick skotta fram bussen när vi skulle åka. Va förbi en skivbutik och frågade efter Mgla på lp, dem hade den inte. Snubben som jobbade i butiken hade varit på våran spelning och va über peppad. Han ringde nån skivbutikspolare i Turku och frågade om dem hade skivan på lager och det hade dem så han la undan den åt mig. Det är va jag kallar service, en tackar.

Tog en sväng förbi Fullsteam, vårt bokningsbolag här i Finland, innan vi åkte vidare. Dem skulle bjuda på kaffe med dopp och gratis prylar. Att ta sig till deras kontor är ett jävla meck med alla dessa enkelriktade vägar, spårvagnar och dyl så likt sist vi skulle hälsa på så körde vi fel. Vi försökte köra uppför en uppförsbacke när bussen plötsligt fick sladd och började kana sidleds. Höll på att smälla in i ett par bilar. Vi blev ståendes i uppförsbacken med vår bakdel av bussen ca 10-20cm ifrån fronten på en parkerad bil. Svettigt läge. Sån tur va kom det en hjälpsam finnfan och styrde upp allt. Det kunde ha slutat riktigt illa men vi lyckades ta oss från platsen utan att varken krocka eller repa någons bil. Fullsteam har även Lordi (Ja, hard rock hallelujah monstren) i sitt stall. Att vara ett ondskefullt punkband och ligga på samma bolag som ett gäng schlagervinnare ger ganska feta minuspoäng på cred-skalan mellan 1-10 så för att bibehålla lite värdighet och status så jag gav dem fingret och bad dem dra åt helvete med sina 90.000 sålda skivor.

Återigen så kändes det som en evighet att sitta i minibussen, trots att det bara va 16mil till Turku. Helt ärligt så höll jag på att ge upp där ett tag. Kändes som att vi bara körde och körde men inte kom någon vart. Jag och Tompa ljög för dem andra och sa att färjan var inställd på söndag när vi ska hem (pepper, peppar ta i trä för att den inte blir det). Vi sa att det va bara att förbereda sig på en sjuttontimmars resa från Pori tillbaka till Sverige, Umeå. Att sitta och ljuga för mina kamrater va det ända som höll mitt humör uppe. När vi äntligen kom fram till Åbo så sprang jag förbi ÄX och plockade upp Mgla och Steve Von Till, fick tom rabatt. Det lönar sig att spela i TJM för jag va med om exakt samma sak i Oslo när jag skulle köpa en Iron Maiden tisha. Jaja, hur som helst, kvällens ställe (TVO) låg nere i en liten trång källare, raka motsatsen till kvällen innan. En klassisk golvspelning, vilket jag nästan tycker är roligare pga att man får en helt annan närhet till publiken när man står mitt ibland dem och manglar. Det va varmt som i en finsk bastu, det enda som fattades va riset. Jag höll fan på att smälta bort i värmen. Ei leiki! I väntan på bättre tider så tog Krille aka Whiskeyflaskan grindlektioner av Sami. Innan vi styrde upp merchen så gick jag runt och frågade om det va nån som hade nå speed att sälja, ”no speed, no punk” för fan! Det va två snubbar som skulle göra nån dokumentär om spelstället så dem va där och filmade hela kvällen med varsin kamera. TVO skulle tydligen lägga ner och rivas nu till våren efter 15 års trogen tjänst. Iom att det va så litet ställe så tar dem bara in 150pers så det va flera som fick vända vid dörren, jävligt tråkigt sånt där.

Deathbound gjorde en bra spelning och köttade på i vanlig ordning. Det är tråkigt att jag är så fruktansvärt själkritisk och att jag alltid är missnöjd, i övrigt va det en sjukt grym spelning. Publiken va som galna rabiessmittade hundar och för att visa min tacksamhet så förnedrade jag dem. Det kan dem gott ha, komma här och tro att dem ska gå på en spelning med TJM och ha roligt och må bra. Glöm och dröm. Svettig som en pizzabagare pustade jag ut efter 45minuters mayhem inklusive ett extranummer. Logen fylldes med fulla idioter som försökte vara viktiga, va inte på humör så jag gick och satte mig och surade vid merchen. Det va dessutom svalare där så det va bara skönt att sitta i lugn och ro och lapa frisk luft. En crustare i full mundering stod och tjatade om hur råa Warre va i minst en timme. Han berättade bl.a att han va jävligt peppad på Uncurbed splitten. Va tom folk som frågade om Medborgargardet, i Finland?!

Samtidigt som vi spelade delade Swedish Metal Awards ut pris till Dia Psalma för årets bästa punk/hardcore. Det är kränkande att förlora emot ett gäng föredettingar. Strebers i all ära, men Dia Psalma är så 94. Men så går det när man lämnar över röstningen till det svenska folket. Efter stängning gick vi vidare på Klubi, drack öl och snackade skit. Nu börjat man faktiskt bli varm i kläderna och det känns oerhört surt att vi gör vår sista spelning imorgon. Dels för att jag älskar turnélivet, men även för att man börjat lära känna de finska bastubadarna lite mer. Hade gärna varit ute i minst 2-3 veckor till iaf. Dem å andra sidan har ledigt i en vecka nu innan de drar ut på en europaturné. Sataana voi vitto va pepp man är på att ta rygg. Tyvärr så har man ju förpliktelser på hemmaplan. Jag tror att det är därför jag gillar att ligga ute på vägarna, man skärmar som av allt, flyr det verkliga livet och bara riffing around med ett gäng polare och har det skoj, för det mesta. Har lyckats klara mig bra ifrån några större ångestattacker på den här resan. Har tryck i mig ett par sobril mest bara för att kunna hålla mig flytande. En annan sak jag tänkt på är att allt går så förbannat långsamt här i Finland. Sävliga människor gör mig frustrerad.

Hur som helst så efter att klubben stängde klockan fyra så körde vi en eftersläckare på hotellet som låg mittemot Klubi. Praktiskt med krypavstånd då finnarna inte direkt spottar i glaset. Då jag va här med Ambulance och Reign Of Bombs och turnerade för en herrans massa år sedan så krökade vi på som svin. Vi rundade av runt klockan åtta på morgonen för att vi skulle åka vidare till nästa stad en timme senare. Då kläcker en av finnarna vi suttit och krökat med ur sig ”jävla nykterister”. Det är Finland för mig. Nu orkar jag inte skriva nå mer, minnet sviktar och jag är helt slutkörd. Gubben måste sova, ungdomarna lär nog hålla på minst i några timmar till innan dem rundar av.

Wednesday, January 27, 2010

Destination Helsingfors

Hade jättesvårt att sova, låg och vred och vände på mig tills att jag höll på att bli galen. Vaknade av ett det va ett jävla liv på gatan nedanför vårat rum. Kikade ut för att se om det va någon som blev slaktad eller va som va på gång. Det första mina ögon beskådar när jag möter en ny dag är en stor röd neonskylt med texten ”showtime”. Utanför ingången står det två kvinnor som kommit i luven på varandra och skriker och gapar och vevar med armarna. Jävligt ovärdigt att bo mitt emot en strippklubb och att det är det första man ser när man drar upp rullgardinen. La mig och snoozade tills klockan ringde vid halv tio då vi gick ner och åt frulle. Jag är inte så stor i maten på mornarna men jag fick iaf i mig en tallrik havregrynsgröt. Jag och Fred snurrade runt på byn och letade efter en mössa åt Fredrik då han blev av med sin på spelstället kvällen innan. I fem av sex affärer sålde dem inte ens mössor, i vanliga klädbutiker (typ H&M, Carlings, JC och det vanliga köret). Den här vargavintern är väl som vår för dem, va fan ska dem med mössor till? Hårda jävlar asså. Vi snubblade över en skivbutik ”Swamp Music”. Jag hittade en samlings 12” med finsk råpunks mangel och en limiterad Darkthrone bootleg. Värt. Glömde fillifjongerna hemma så jag köpte även ett par svarta blackmetal underbyxor. Också värt i den här kylan.

Det va motorväg hela vägen så vi blåste på och va framme i Helsingfors på drygt en timme. Vi va tidiga så vi tänkte att vi kunde börja med att checka in på hotellet och sen bege oss till spelstället. Det gick i stöpet då det är ett obemannat hotell och vi hade inte tillgång förrän 16.

Fick ett nytt tecken från herren därnere då han låter oss sova på ett hotell som heter Omen. Det tog väl ca två minuter efter att vi kommit fram till Helsingfors innan vi mötte två lodare som stank sprit och frågade efter piller. När vi sa att vi inte hade nått frågade dem om vi visste vart apoteket var. Man kan faktiskt känna av en svag lukt av sprit och bakgårdsalkis som konstant ligger i luften här i Finland, spelar ingen roll vart du befinner dig. En av lodarna skulle komma på spelningen ikväll sa han så vi skrev med honom på gästlistan, han dök underligt nog inte upp. Vi gick in i en skivbutik som låg granne med klubben och bläddrade lite i vinylbackarna innan vi fick komma in på spelstället. Soundcheck 16, men det började först 18. Vi bytte skinn på alla trummorna, lät pärla! Tavastia hette klubben vi skulle spela på, stora lokaler och festivalscenstorlek på scenen.

Ett riktigt schysst uppstyrt ställe, ska tydligen va bästa klubben att spela på i hela Helsingfors. Nästa vecka kommer Adam Tensta hit. Efter soundcheck så gjorde vi två intervjuer på ett fik som låg vägg i vägg. Fredrik drog av en och annan punchline. Spelningarna va tidigt lagd så Deathbound började lira strax efter nio och vi en timme senare. Det va rätt gles med folk till en början och iom att det va stora lokaler så va jag rädd för att det skulle se/bli folktomt. Men för fan, det trillade in ett par fyllskallar och lokalen fylldes nästan upp helt. Vi värmde upp med Fernet sekunderna innan vi skulle kliva på.

Vi gjorde en bejublad spelning och i det stora hela så va det en grymt bra spelning på många vis. Jag va som vanligt inte nöjd med min insatts, tyckte att jag va slapp som en pensioner och rösten sprack flertaligt gånger vilket gör mig oerhört frustrerad och förbannad. Jag förnedrade publiken mycket mer iaf, kallade dem för alkoholiserade idioter, finnjävlar och att deras kyla inte va nått att skryta med utan att jag upplevade det som en värmebölja i helvetet. Efter spelningen så låg det en blodpöl på golvet framför scenen, då vet man att det varit en bra spelning. Hjälpte Andreas i merchen, det va kaos. Köpglada svin. Vi hade en efterskiva i logen innan vi begav oss ut på lokal. Klockan va bara barnet och större delen av sällskapet va redan redigt bladiga. Kai, sångaren i Deathbound delade ut nya smeknamn åt mig till höger och vänster. Han skulle göra en film om mig. Skulle va nå kärleksdravel, jag skulle träffa nån kvinna som hette Ursula. Vi skulle tillsammans åka på en Lynxskoter från Kiruna till Peking, Kina. Där skulle vi sälja snor som hudsalva åt överklasskärringer och bli miljonärer. Tycker det låter som en bra film. Hamnade i många andra roliga diskussioner. Det va ganska underhållande att vara helt nykter och sitta och iaktta och lyssna på allt mumbojumbo bland lokalbefolkningen. En snubbe kom fram till mig och frågade rakt ut om jag levde ett tråkigt liv, inte pga att jag va nykter utan bara rent allmänt. Han hade aldrig i hela sitt liv upplevt glädje och hade börjat fundera på självmord. Sen sa han inte så mycket mer. Va ska man säga? Topp stämmning i Finland. Dem hade en signad MC5 vinyl i baren som jag frågade om dem ville ge bort, men icke. Sjukt grym kväll på alla dess slag, men jag blev till slut less och gjorde kväll runt halv fyra.

Destination Tampere

Efter ca sex timmars sömn så låg vi på den finländska vägen igen med radio Pookie (en radiokanal som endast spelar depressiv finsktango) på högsta volym. Det va en trygg stämning i bussen och det utdelades inte många meningar mellan Oulo och Tampere. Det kändes som en evighet. Jag satt som en jävla ostkrok och va hungrig större delen av resan. Värmen i bussen fungerar inte som den ska så man får skrapa is från fönsterrutorna ifrån insidan. Varken bensträckare, cigg- eller pisspauser, endast 30mins pause för mat och tanka buss. Jag åt en finsk huvudrätt; potatissoppa med morötter, purjolök och några fjuttiga korvbitar. Helt okej faktiskt. Fred och Tee åt pizza med grus på. Några av oss drack husets hemgjorda öl. Tydligen smakade det ”fulsnyggt”. Lite julmust, lite mörköl, lite plommon och mycket jäst. Jag håller på att fixa en tand som jag slog ut för några år sedan, ska få en stifttand (orkar inte förklara, googla skiten). Just nu har jag en provisorisk tand och den håller på att lossna. Min vanliga tur. Pärkele!

Det drar så fruktansvärt kallt i bussen så att vi tiggde till oss några kartonger på matstället som vi kunde isolera med. Vi fick det bevisat att detta är helvetets land när en buss parkerade bredvid oss, se nummerplåten så fattar ni. Sist vi va i Tampere så va det faktiskt ingen höjdare. Ångest deluxe och hemlängtan till max, så det va med blandade känslor vi rullade in i stan igen. Efter att vi snurrat runt fram och tillbaka i jakten på tornet med den lilla röda stugan på toppen så hittade vi fram. Vi lastade in våra grejer och soundcheckade i vanlig ordning. Drog ut som fan på tiden. Jag blir less när det tar sån tid.

Vi fick pasta och chiliconcarneröra till middag. Min mage har kollapsat och den är inte riktigt som den ska. Så jag höll bokstavligen på att skita på mig efter att vi ätit. Några stannade och rodda med merchen medans andra halvan åkte till hotellet och checkade in (ja jag vet, hur punk är det med hotell? Kom tillbaks när ni är 30+ och har ett par ”sova på golv och äta skit” turnéer i bagaget era jävla slynglar). Rummet ser ut som en Sibylla restaurang. Hé dug bra. Iom att vi vart på resande fot i mer än ett dygn så va man rätt sliten så jag la mig och vila. Det känns på nått konstigt sätt inte som att vi är ute på turné utan snarare en överlevnadsresa i ett ödsligt, grått, ensamt och kallt land. Vissa byggnader i den mindre byarna känns väldigt mycket Tjeckien. Vastavirta Klubi, ”bästa jävla punkiklubi i hela finland” enligt en finsk crustare vi träffade på sist vi va i Finland. Efter kvällens gig är jag nog beredd att hålla med. Bra med folk, råa band och mat/dryck, sen är man ju som nöjd. Vi ska göra fyra datum denna sväng, en kortis med andra ord. Samtliga spelningar ska vi göra ihop med Deathbound. Va in och lyssnade på några låtar på deras myspace innan vi åkte. Kan erkänna att jag blev glatt överraskad av deras tajta döds-grind-mangel-bröt live. Va rädd för att det skulle va tradig och tråkig shugga-shugga metal med en massa jobbig grind, sånt jag verkligen hatar. Men det va tvärtom, varierat och mulligt. Trummisen körde jäkligt svängig d-takt också vilket alltid är ett stort plus. Diggade gitarrljudet, påminner om tidiga Entombed. Trevliga pöjkar också.

Vi har dock gjort bra mycket bättre spelningar än den vi gjorde ikväll. Smädade publiken rätt dåligt också, må fan bli bättre på det de andra spelningarna. Vi bjöd finnjävlarna på två nya fräsare på låtlistan. ”Fader Vår”, en låt vi aldrig tidigare spelat live och en cover på norska Nattefrosts ”Sluts of hell”. Jag skrev om texten och döpte den till ”Punks from hell”. Tyvärr så skändade och slaktade vi typ hela låten. Får se om vi kör den imorgon eller om vi stryker den helt från setlisten.

Träffade på en ap-plakat ryss som ville bjuda på sprit, rolig som fan. Krille tog sig en luring. Han sjung i nått band och han berättade om nån festival dem hade varit på där publiken hade varit helt galna och rivit träd, knullat i leran och druckit vodka. Lät som en schyst festival. Han tyckte att vi borde komma över och veva av ett par spelningar. Varför inte? När vi packade bussen stötte vi på alko nr #2, ännu en rolig jävel som surrade på om det ena med det andra. Efter ett tag så började jag tänka på annat men jag lät han ändå få surra av sig innan jag drog. Virre mötte upp de svenska grapparna i Deathbound och tog sig en öl på Inferno. Resten av oss orkar inte med att vara sociala och trevliga. Tjänar ju ändå ingenting till. Nä, nu är det dags att sova sig lite vettu. Mörkret fortsätter imorgon.

Tuesday, January 26, 2010

Destination Oulu

Jag, Tompa, Krille och Victor träffades upp på Smäcken i Umeå för att ta en kopp kaffe och surra skit innan vi skulle repa. Det va nån halvfinsk kärring som hade ringt på Krilles mobil och sökt mig. Det va tydligen ”very important message” så jag ringde upp. Färjan vi skulle åka med på onsdag morgon va inställd pga stormvarningen. Hon rekommenderade oss att ta färjan som gick torsdagkväll 20:00. Hé finns int! Iom att vi skulle spela i Tampere på onsdag och Hellsinki på torsdag så blir det omöjligt om vi inte valt att ställa in. Som man hade sett fram emot att få ta färjan, ta det lugnt, slana runt, handla taxfree och framförallt slippa köra bussfan i onödan. Det va bara att bita i det sura äpplet och köra runt via Haparanda. Ingen dröm direkt, men vi hade tyvärr inget val.

Vi diskuterade fram och tillbaka om hur vi skulle göra och kom fram till att köra till Oulu och mellanlanda. Vi gick hem till Fredrik och bokade hotell, hämta/packade bussen, åt middag och drog. Snabba giv. Vi kom iväg runt 19 och va framme i Oulu 2:45. Det va bäckjävlasvart ute, vägen va hal och ibland slog stormvindarna till. Hotellet vi skulle bo på körde kvällsöppen kiosk där dem sålde cigg, öl och nödvändigheter från en lucka. När vi skulle checka in så stod det sju lokala alkisar och trängdes vid luckan för att fylla på förrådet.

Sängarna i rummet alstrade statisk elektricitet så jag fick mig en jävla kyss när jag kröp ner under täcket. Utanför så hade stormen hunnit ikapp oss och man kunde höra hur vinden svepte bort allt liv ute på gatorna. Vi släckte ner och önskade att vi aldrig mer skulle vakna upp igen. The road to hell starts right here...

Monday, January 25, 2010

The Minc - Slaughter and Massdeath

The Minc from Russia have done a cover on "Slaughter and Massdeath". To be honest it's much better, faster and rawer then the original.

Saturday, January 23, 2010

Ursut

Ursut - New powerful band from Malmö Crime City.

Friday, January 22, 2010

Totalt Jävla Mörker - Finland tour 27-30 jan.

IMPORTANT NOTE! The shop will be closed meanwhile I'm on tour! I won't be abel to answer your mails nor sending any orders until 2/2.

27/1
: Tampere @ Club Vastavirta
28/1
: Helsinki @ Tavastia
29/1
: Turku @ TVO
30/1
: Pori @ Baarikappi

For further info check out our HOMEPAGE or MYSPACE.

Om orken och lusten faller på så kommer jag att duka upp en turnédagbok med några bilder dag för dag här på bloggen. När jag kommer hem blir det februari-rea på utvalda skivor och merch.

Wednesday, January 20, 2010

Cd version on Black Seeds

We're glad to announce that Black Seeds records will release the cd version of the split. For further information check their myspace or blog.

Saturday, January 16, 2010

Warvictims - De Gudsförgätna (split 12" w/ Uncurbed)

We got the master and we've updated our myspace with one new Warvictims track from the upcoming split 12". Check out Uncurbeds myspace if you wanna listen to their songs.

The record will be sent to the pressing plant on monday. Finally! Guess it will be out in 1-2month. We're still searching for a label that wanna release the cd version. Mail us if you're interested. Cheers and beers.

Friday, January 15, 2010

Cd version of Domedagen out now + new shirts!

Out now on C.A.H. Records.

They've also printed two new shirt designs.

Thursday, January 14, 2010

Bands you might wanna check out!

BASTARD PRIEST
(Sweden)
Old school death metal with a 12" on it's way.
Dirty and raw sound.


ROXOR
(Slovakia)
They just updated with some new tracks.
Fast thrash/rawpunk mayhem.


MAN THE CONVEYORS
(Usa)
Dual vocals, in the same vein as Disrupt, E.N.T.
Fucking beautiful!

Tuesday, January 12, 2010

New songs up with KROSSA and GLÖM DÄ!

Just updated myspace with two new songs from two upcoming releases; KROSSA (raw and brutal d-beat from Japan which never leaves anyone DISapointed) and GLÖM DÄ! (swedish hardcore/rawpunk, great friends and a great band).

Still waiting for the final mix of the WARVICTIMS songs. Hopefully we'll get them this week. All layout is done and we got UNCURBEDs tracks way back.

Friday, January 1, 2010

New year new patches and t-shirt

Patches: 10sek/st, 3st för 20sek. 1€/each or 3patches for 2€.
Backpatch (same design as the t-shirt): 30sek / 3€ / 4.50u$d.
T-shirt: 80sek / 8€ / 12u$d.

A slight different version of the shirt is also available here, here and longsleeve here.