Pages

Sunday, October 24, 2010

Banankaka (in swedish)

100g mjölkfritt margarin
3dl socker
1dl soja - eller havregrädde
5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1tsk ingefära
2tsk kanel
3 mogna bananer
1dl kallt kaffe
1tsk kakao (frivilligt)

Rör margarinet och sockret poröst. Häll i grädden och efter det resten av ingredienserna. Gaffelmosa bananerna och rör ner dem i smeten. Smörj och ströa en form och häll i smeten. Kakan ska gräddas i nedre delen av ungen på 175 grader i ungefär en timme. Receptet är taget från Ex ánimo zine #4.

Avnjuts bäst med en köpp kaffe och en bra platta på stereon.

3 comments:

  1. det är ju ingen banankaka,det är ju en vegankaka jö,du har läst fel,3 mogna veganer ska det ju vara

    ReplyDelete
  2. mmmmmm..... så otroligt jävla smarrig denna kaka e!!!!

    ReplyDelete
  3. Den ser väldigt mumsig ut faktiskt.

    ReplyDelete