Friday, September 5, 2014

Fakta kontra skitsnack och rena lögner på nätet (in swedish)

Jag älskar ärliga och uppriktiga människor, inget snack! Raka rör betyder mindre missförstånd. Jag ser upp till människor med starka åsikter och som står för va de tycker. Men när folk förvrider och skapar egna sanningar om hur det egentligen ligger till, plockar saker från luften, och sitter och snackar/spekulerar om saker dom inte har någon aning om så blir man faktiskt lite sne. Källkritik. Nä, va ska det vara bra för?

Det har kommit till min kännedom att folk börjat snacka på nätet om att de människor och föreningar som hjälpt mig med stödspelningar, tryck av saker, auktioner, haft procent på försäljningar etc istället roffar åt sig själva och utnyttjat situation för egen vinnings skull. Att folk som sätter upp en spelning tar större delen av inträdet själva och ger mig endast en bråkdel. Att dom som skickat mig donationer/gåvor endast gör det för att få "gratis reklam" iom att d&r översvämningen är ett hett ämne. Hör ni hur sjukt det låter? Livlig fantasi. Jo tack! Tänk om man kunde ta till vara på den här fantasin till nått kreativt istället.
Allt som jag lägger upp på denna blogg är från vettigt folk, vänner och bekanta, som jag litar på. Som helhjärtat gjort allt i sin makt för att kunna bidra med vad de kan. Stödspelningen i Berlin gav t.ex 1604,58kr. Procenten på Blindead tröjorna landade på 500kr. Protes Bengt 7" sålde för 1600kr...för att ta några konkreta exempel. Sedan är det fortfarande pågående och kommande grejer på gång. Så snälla lägg bara ner skitsnacket för ni vet ingenting.

D&R har ett lager och ett lager endast. Denna lokal var såklart försäkrat och alla grejer som rök med i översvämningen stod självklart i lokalen som var försäkrad och ingen annanstans! Nu pratar folk om att jag hade försäkrat en lokal och sedan hade mitt lager på ett annat ställe och att jag får skylla mig själv om jag är en sån jävla idiot. Duh?! Nog för att jag både sniffat och krökat bort majoriteten av mina hjärnceller i unga dagar men jag är väl för fan inte dum i hela huvudet.
Då jag varken har råd eller vill hyra nått mer än en sketen källarlokal så är maxtaket på försäkringen 50.000kr (jag kan/kunde inte teckna nån annan försäkring), just pga att det är och klassas som ett "förråd" (i enlighet med försäkringsbolagets tariffer). Och för att förtydliga så fick jag ut varenda krona av de 50.000kr utan några som helst problem. Mitt försäkringsbolag har vart väldigt förstående, hjälpsam och stöttande i denna process. Jag har en tillfällig lokal just nu, för att kunna rädda det som inte gick åt helvete vid eventuella kommande kraftiga regnoväder. Kanske det som folk blandat ihop?

Ställ er själva frågan; Va skulle jag välja om jag drev ett oberoende skivbolag med minimalt cashflow? Hyra en lokal i en källare för 300kr/mån. och betala en rimlig försäkring och lägga resten oavkortat på skivsläpp ELLER hyra nå flådigt kontorspentry för 3000kr/mån. och vara försäkrad till tänderna för några tusenlappar extra och kanske ha råd att ge ut en skiva var tredje månad med lite tur. Svaret är iaf mycket enkelt för min del.

När vi ändå är inne på pengar. Personer/band/arrangörer som känner mig vet att jag aldrig drivit bolag eller spelat i band för pengarnas skull. Känns som att jag kanske valt fel genre till att börja med om jag va ute efter cash. Eller?! Jag menar, de finns dom som gnäller över att jag tar 35kr för en 7" som kostar 32kr att tillverka. 3kr rakt ner i fickan. Yes, då kan man unna sig ett bugg till helgen.
Jag har lagt ut fler hundratusen, kanske tom närmare en miljon, i mina dagar på punkmusik/scenen. På mina egna + andras band, merch, musikutrustning, inspelningar och allt som hör där till. I slutet av dagen är det värt varenda jävla öre och jag kommer fortsätta lägga mina surt förvärvade slantar på att supporta bra folk och råa band så länge det bara är möjligt. Jag jobbar heltid och det är delar av min månadslön som betalar för de skivsläpp jag gör. Inget gnäll, endast ren fakta.
D&R är och har alltid varit ett jävligt gött fritidsintresse som jag driver i mån av tid/ekonomi. Jag ligger fortfarande back med ca -150.000kr, men försöker iaf blicka framåt. Orkar som inte älta i översvämningen. Skadan är skedd, inte så mycket mer jag kan göra åt den saken. Folk stöttar och hjälper till av egen fri vilja utan några egna vinstintressen. Alla bidrar på olika sätt och i den mån de kan och vill. Jag har varken krävt eller tvingat någon till något annat.

Jag förstod (men hoppas slippa sån här dyngspridning) att rykten, spekulationer och lögner skulle ploppa upp i sociala medier kring allt detta. Är mest bara förvånad över att det tog så här pass lång tid innan allt skitsnack drog igång. Nu vet ni iaf lite mer om hur det ligger till, sen om ni väljer att ta in informationen eller ignorera den är upp till er. Gå gärna direkt till kärnan för att få korrekt info istället för att bre på och spinna vidare på nonsens och tomt prat. Man slutar aldrig förvånas...

All hjälp är fortfarande extremt uppskattad. Tack och trevlig helg.

Soundtrack: Ossler - Skönhet i förfall

8 comments:

Anonymous said...

Vilka nötter aså! Det finns folk till allt

Tom said...

Är det på riktigt sant?

Pålle said...

Alltså vad fan, de som hävdar detta kan fan komma och snacka med min kniv så ska de få se sanningen glänsa i sitt eget blod. Vilka jävla horungar. Ringer dig ikväll.

Anonymous said...

Helt sinnessjukt! Skulle för all del i världen inte tro eller säga något sådant om dig då du verkligen är in it for life och bra att ha och göra med. Keep it up! (kommer ett paket med lite godsaker om ett par veckor) // Bergman

D-takt & Råpunk said...

att folk snackar skit om mig rör mig inte lika hårt idag som för 10år sedan. det är att man nu väljer att blandar in mina vänner och bekanta som endast försöker hjälpa mig som gjorde att jag reagerade och skrev. på något sätt så kändes ju skitsnacket oundvikligt, tragiskt men sant. samtidigt kan jag inte låta bli att undra va folk får ut av att sitta och hitta på sån här dynga. sen alla vilsna själar som faktiskt tror på ALLT som skrivs gör det än mer tragikomiskt.

sånt har suger ärligt musten ur en när man väl började få upp ångan igen.

Robin said...

Stå på dig! De som känner dig och haft med dig att göra vet vad som gäller! Helt sjukt!

Anonymous said...

"Tom said...
Är det på riktigt sant?"

Gå in på Holger Fest 3.0 gruppen på¨fejjan så kommer du se att det är sanning i att en person där snackar skit om sylen.

Finns säkert, men inget jag läst.

D-takt & Råpunk said...

ingen häxjakt eller blodbad. tanken med inlägget va att folk som läser denna blogg kan berätta hur det ligger till om de ser folk fara med osanningar i sociala medier där jag själv inte är aktiv. få slut på lögnerna och skitsnacket kort och gott. ös på i medvind och fortsätt rocka i en fri värld!