Tuesday, December 2, 2008

SKITLIV! recensioner

Ett axplock av ett gäng tidiga recensioner från diverse zines/nätzines. Om ni skulle ligga inne på några recensioner så får ni gärna maila dom till oss. Tack!

SKITLIV #1 zine
It's in Swedish, so…
Jag vet inte hur det står till med livet för de två killarna bakom det här, men zinet är i alla fall skit. Tidningen hamnar mest om att dricka sprit, ta diverse mindre legala preparat och runka kuk. Det känns som att grabbarna försöker så jävla hårt att reta upp folk att det bara blir bakslag. Visst är jag irriterad när jag bläddrar, men det är nog mer över att jag aktivt slösar bort tid. Dom tycker antagligen själva att dom är grymt roliga, men den medhållande skaran växer sig nog inte större än så. Intervjuer med Coma, Disfear, Totalt Jävla Mörker, Nödslakt och Martyrdöd - vilka jag till och med är tveksam till om banden själva verkligen svarat på alla frågor. Recensionerna ska vi inte prata om. Kan väl tilläggas att zinet ser jävligt snyggt ut, men roligare än så blir det inte.
[Krogh, February 2006]

Skitliv! #1 – A5 - 38sid - 10kr
Skitsnyggt zine! Layouten är jävligt snygg och zinet är tryckt på tryckeri och grejer, tillskillnad ifrån Tristess… Skitliv! Är ett hardcore, crust och käng fanzine. Detta nummer innehåller intervjuer med bland annat Totalt Jävla Mörker och Nödslakt, serier, skivrecensioner och lite annat. Zinet är schysst skrivet, men det är en del stavfel och slarvfel men vafan det är inte hela världen. Som sagt zinet är schysst MEN (alltid dessa men) skribenterna av detta zine ska hela tiden vara så jävla crust-misär-allt-e-åt-helvete-jag-är-en-alkis-och-punk-som-fan. Sluta vafan! Det är inte så jävla intressant att höra om era fyllebravader på varenda jävla sida! Jag hoppas verkligen att det inte är så jävla seriöst. Aja om ni är intresserade av att köpa ett nummer surfa in på www.skitsylen.tk och beställ ett ex.
/Tristess Zine

Skitliv Fanzine #1
This is a new fanzine from Sweden and I was kind of excited about this since the zine-scene in Sweden is as good as dead at the moment. I thought that maybe this could be a new good fanzine to count on and the cover really got to me with bands like Coma, Disfear, Nödslakt, Martyrdöd and Totalt Jävla Mörker. But boy was I wrong...this fanzine is nothing but a let down. In fact, this might even be one of the worst fanzines I have read in my entire life. I don't even know where to begin. The interviews, that could have been really good, are just uninspireing and the reviews are even worse. I may have missed out on the purpose of this fanzine but I really hope that this is their final number as well as their first. Enough said. I don't want to waste any more energy on this zine so I will just wrap this one up now. The zine is written in Swedish.
/Sonny, Rise and Subvert

SKITLIV #1 – Zine A5 40 sidor
Ja, så här kan det gå när kidsen läser Sika på Lava. Skitliv är politiskt inkorrekt som få och väldigt inspirerat av Sika Äpärä. Har alltid föredragit originalet framför klonerna och det blir lätt tradigt med allt larv och blajj men om man tar det för vad det är så kan det ju vara rätt underhållande (ibland lyckas dom faktiskt riktigt bra). Frågan är om inte serien "Käng, krig & Knark" är en aning insprirerad av en serie från senaste Doomsday?! I och med att det typ inte finns några papperszines kvar i sverige så är detta ett välkommet tillskott till den svenska fanzinefloran. Läs om Totalt Jävla Mörkers röjschema, varför Disfear var bättre förr, frisyrtips med Limmet från Coma. Martyrdöd lägger rhymes och Nödslakt pratar glesbygd i vanlig ordning. Dessutom sedvanliga recensioner och massa tjöt om Andy i Victims. Är du inte rädd för ultragrabbig kukhumor, droger och skryt så kan du ju bläddra i ett nummer av Skitliv om du skulle råka springa på ett. Jävligt bra tryck i tidningen förresten, minus för att det går så fort att läsa ut.
//Lill-Schalla/Doomsday Mag, April 2007

SKITLIV! "# 2" A5/ 64 sid/ 10:- plus porto Format: Fanzine
Två nitmongos har slängt ihop ett schysst fanzine. Challe & Fisbrallan skriver i ledaren att de vill ha recensionsmaterial… Hett tips: ha med adressen dit man ska skicka skiten då! Förutom denna fadäs så är Skitliv! en bra blaska. Har sett att en del PK-punkare har skrivit ner Skitliv! bara för att dom inte är just PK & seriösa hela tiden. Fuck that! Jag hatar anala punkare som skall berätta för alla andra hur allt ska vara. Visst, jag kan också tycka att det blir lite väl pajigt i det här fanzinet mellan varven med allt snack om knark, sprit & socialen. Men va fan, hellre det än nåt jobbigt trallfanzine med dagboksanteckningar. Layouten är snyggt klipp & klistra och grabbarna har till min stora glädje inte kopierat skiten på morsans jobb utan det är ordentligt tryckt. Att då sälja blaskan för en tia ska de ha en fet eloge för. Skitliv! är typ 2000-talets Sika Äpärä fast med snyggare layout och mindre humor även om jag drar på smilbanden mellan varven. Recensionerna är ju ett kapitel för sig och där kan man verkligen dra paralleller till just Sika då det ganska ofta inte står ett skit om hur plattan de skriver om låter. Ta bara min favoritrecension i detta nummer: ”REGULATIONS – S/t. CD-R: Dom här har ju varit hajpad sen dom hette Eppeleptic Terror Attack. Jag har en av vaxbitarna hemma, den är ganska bra för dom kör en låt om att dom hatar snuten.” Det är alltså hela recensionen… Sjukt bra! Att felstavningarna & särskrivningar duggar tätt verkar ju vara mer regel än undantag nuförtiden så det är ju bara att läsa om vissa meningar när man inte fattar vad de menar. Missa inte detta nummer som innehåller intervjuer med: Skitsystem, Victims, Anatomi-71, Dödsdömd och Skitkidz. Missa inte heller intervjun med Skitliv! i detta nummer av Backlash.
Publicerad den 12 november 2007. Skriven av: Yxan # 16 (Backlash)

Skitliv! # 2, # 4, # 5
Fick tre tidningar tillsammans med en skiva. Kul med papperszines eftersom min bakgrund finns där också. I nummer 2 är det intervjuer med Skitsystem, Anatomi-71, Victims, Dödsdömd med mera och det är väl bra kvalité på tryck osv men jag gillar inte den här typen av journalistik även om man inte alltid behöver vara allvarlig men Skitliv satsar på den stilen. I nummer 4 är det grupper som Uncurbed, Wolfbrigade, Illdåd, Tortyr mm som intervjuas och samma stil är det på detta utfrågandet också. Jag blir ganska trött på det men blir glad av tryck och att man ser vad bilderna föreställer(till skillnad mot när jag tryckte på papper)I femman är det Slaktattack, M40, Dödeskaden och Sprängd bland andra band som intervjuas och visst kör de på i samma stil .....jag är kanske för gammal för sådant här men inte för musiken. Skitsamma...jag är väl för allvarlig när det gäller musik men jag är väldigt glad att de håller detta vid liv ändå. 23/7-07 Skrutt Zine

SKITLIV #2 – Zine A5 64 sidor
Skitliv svinar vidare och har lyckats få till snygg layout (så går det när man har att göra med 80-taliser som växte upp med Photoshop istället för ritblock och målarböcker) och som tidigare jävligt bra tryck, tänk om jag skulle kunna va så amitiös. Extra pluspoäng för Disfear-affischen men det den bästa Disfear-sättningen. Skitliv #2 är helt klart bättre än 1:an (som sig bör) och det är samma tugg som i förra numret. Det som är roligast med Skitliv är nog att nästan alla intervjuoffer är jävligt nedlåtande vilket är väldigt underhållande enligt mig. Läs om den vanliga skiten och intisar med Skitsystem, Victims, Anatomi-71, Dödsdömd och Skitkids. Materialet som han Benny bidrar med kan dom skippa tycker ja, att ha med bilder och text från nått jävla Helgon-galleri är ju helt värdelöst, seriöst! Är men nån bildberättelse med massa gatubarn och grejer som säkerligen kommer uppfattas som kontroversiell, vilket kreatören förmodelingen hoppas på, jag skiter i vilket. Spana in Heavy on the drinks med Kristofer Åström, svinbra låt änna.
//Röva/Doomsday Mag, April 2007

Skitliv #3, Paper
Release: Dec, 2006, Language: Swe. Pages: A5, 62
This has to be the absolutely worst bundle of paper ever trying to be labeled "fanzine". It's a disgrace to every fanzine editor, both currently active and previous, with any sense at all, in the whole world. With an utterly ridiculous attitude towards the fanzine, its content and the reader, the editors litterally spews out insults and other verbal waste at lightspeed. Halfway through the introduction I had an urge to put it down and reject it. It's all bollocks! I wonder why the persons behind it ever thought this crap was worth printing, and the main theme throughout the whole zine is nothing but immature. Even the questions and answers in the interviews makes you wonder about whether this is all some sick and bad joke, because almost all of them seem to be made up. But, what dazzles me the most is the amount of work put into the layout and the writing of all this, and for the fact that this is issue number three! The whole "fanzine" is a total waste of paper and our earth's trees. Take my advice: Do not buy this shite.
/Andreas, Folkzine

SKITLIV #3 zine
Efter en rätt varm höst kom ju vintern till slut, och då är det ju perfekt att kunna kasta Skitliv #3 på brasan och sätta sig med nåt bra zine i näven och en schysst platta på stereon.
[Krogh - February 9, 2007]

SKITLIV! "# 3" A5/ 64 sid/ 10:- plus porto Format: Fanzine
Hur man lyckas få ut tre nummer med kvalletryck & bra layout på ett år övergår mitt förstånd. Särskilt om man super & knarkar hela tiden… Hm, jag börjar starkt misstänka att killarna bakom Skitliv! inte blärrar så hårt & ofta som dom vill ge sken av. Skitsamma, det är ju blaskan jag recenserar och den är som vanligt bra. Förutom intervjuer med: Sunday Morning Einsteins, Warcollapse, Motorbreath, Driller Killer och Nödvärn så innehåller blaskan såklart intervjuer och sånt. En hel massa festivalrapporter skrivna av Benny Bakfull är med också. Dessa är kul att läsa men tyvärr är särskrivningarna (och hopskrivningarna) så frekventa att man ibland knappt fattar vad han menar. Fast det är klart, går man så hårt åt sponken så blir väl resultatet därefter. Ibland känner jag också att det hade varit bra om grabbarna kunde beskriva lite hur banden låter i sina recensioner. Nu är det mest snack om fylla & huruvida bandet suger eller inte. Skitsamma, Skitliv! är en bra blaska som ser ut & känns som kängblaskorna gjorde i mitten av nittiotalet. Jag läser mycket hellre det här än de flesta andra ’zinen som är aktiva idag.
Publicerad den 12 november 2007. Skriven av: Yxan # 16 (Backlash)

SKITLIV! "# 4" A5/ 60 sid/ 10:- plus porto Format: Fanzine
Skitliv! fortsätter att hyfsat regelbundet mata ut nummer efter nummer med schysst layout, bra intervjuoffer och de håller sig så långt bort från PK-träsket som det bara är möjligt. Visst tenderar grabbarna att bli en parodi på sig själva men det är nästan ofrånkomligt om man kör en så pass rak linje som de här herrarna gör. Jag ler ikapp med redaktörerna när man läser neggiga recensioner av Skitliv! För fan kids, sluta ta er själva på så stort jävla allvar. Näe, öppna en kall öl och slå dig ner i favoritfåtöljen eller toastolen och läs intervjuer med Uncurbed, Wolfbrigade, Illdåd, Tortyr och Mardröm plus en massa annan skit. 60 sköna sidor råpunk helt enkelt.
Publicerad den 11 november 2007. Skriven av: Yxan # 17 (Backlash)

SKITLIV #4 zine
Jag var i valet och kvalet över huruvida jag skulle recensera det här nya numret av Skitliv eller inte, men beslutade mig tillslut att göra så, av anledningar jag kommer till senare. Det är med stor säkerhet det sista numret jag orkar bläddra igenom dock, och definitivt det sista jag ödslar tid på att kommentera. Nummer fyra innehåller precis som vanligt rätt meningslösa intervjuer och andra texter som mest handlar om att supa och vara stolt över att gå på socialbidrag. Skitliv går först och främst ut på att redaktörerna tycker de är förbannat roliga och jag är säker på att det finns fler med dom som skrattar åt tidningens innehåll. Men ni som skrattar, det är till er jag skriver denna recension. Jag ber er att tänka över vilka skämt ni skrattar åt, är det så att ni sitter och flabbar åt alla rasistiska, sexistiska och/eller homofobiska inslag denna tidning bjuder på ber jag er ta en rejäl funderare. Humor är en sak, nedvärderande åsikter och beteenden en helt annan.
[Krogh - April 28, 2007]

SKITLIV! #4
Well... if you haven't read my review on the last issue... Please do. People often talk about the fact that the punk-scene could use a little bit more humour in it. And when Skitliv was first released, some people said that you should look at the zine as a result of this request of humour. But what I'm wondering is, whether or not people actually think that these exaggerated childish statements and other shit that Skitliv has brought us, is what we were looking for? Just take one minute and think of what kind of jokes you are actually laughing at. The thing is, that somebody has to be reading it. Otherwise the editors probably wouldn't be mass producing, zines, t-shirts, cdr-demos, pins, stickers and even beer mats. I know that by writing something about Skitliv, I give them bad, yet free, advertisement and that's exactly what they want. Even though this is something I don't wish to do, I still feel that I should write a couple of lines. To, maybe, awaken some thoughts in people's minds. Enough talking about Skitliv. It doesn't deserve any more attention.
/ Andreas, Folkzine

SKITLIV! #5 A5 - Zine
5:e numret redan... pust, bra jobbat (det tog 7-8 år för oss). Tycker att intervjuerna är lite bättre komponerade i det här numret, kanske till och med stilen på hela zinet. Denna gång är det intisar med Slaktattack, Discover, Sprängd, M:40, Dödeskaden (vad är det för jävla namn?), en artikel om nån lodare som heter Plommon, lite recensioner, Kassa serier, 100 st Sika-skämt och 15 sidor intervjuer med löst folk om hur det är att vara alkolist. Hyfsad bra variation, inte samma gegg hela tiden, sånt är bra. Gillar öl-underlägget man fick med också, det har jag använt varje dag nästan (till saft, mjölk, te och sånt flum). Jodå Skitliv! #5 fyller sin funktion bra fast det är väl inte så mycket rolig humor med (förrutom några av fetis-skämten). En sak bara, blev lite chockad när någon av redaktörerna refererade till Strife i en recension, varför vet Skitliv!-redax hur Strife låter? Sånt larv är ju för gräsätare och brillormar (såna som mig alltså).
//Andreas/Doomsday Mag, Juni 2007

SKITLIV #5 (Swe), 72 pages A5, 10 SEK
Lika fånigt och omoget som tidigare, dock lika charmigt. En stor eloge till sveriges flitigaste punkzinemakare! Intervjuer med Slaktattack, Discover, Sprängd, M40 och Dodeskaden. Recensioner, serier, alkoiholistsnack, vinrecept etc.
//OBITUARY RECORDS/DISTRO

Skitliv! #5 Fanzine, Genre: Crustcore, Origin: Sweden, Uploaded: 09.04.08
Awful zine with a great worked through layout, but the content is so bad it’s not even funny. Apparently some people find it hilarious, but I don’t get it. To me it’s not even worth the euro it costs. I wouldn’t even bother reviewing this shit if it weren’t for the fact that they complained about really putting effort into it. About as cool as a Good Charlotte video. Grade 1/10.
//Kristoffer, My Last Chapter

SKITLIV! "# 5" A5/ 72 sid/ 10:- plus porto Format: Fanzine
Det dröjde bara 2 månader mellan # 4 och # 5 av Skitliv! vilket är starkt jobbat då fyran är på 60 sidor & femman på hela 72! I detta nummer har de förutom intervjuer och recensioner även slängt in 100 skämt, vinrecept & ett reportage (egentligen är det snabbfrågor till olika bandmedlemmar & andra svin) om hur det är att vara alkad. Jag gillar det. Sen är det lite annan skit också plus intervjuer såklart. Denna gång ställs följande patrask mot väggen: Slaktattack, Discover, Sprängd, M:40 och Dodeskaden. Inte ett jävla någe att fundera på, bara att köpa!
Publicerad den 11 november 2007. Skriven av: Yxan # 17 (Backlash)

SKITLIV! "# 6" A5/ 72 sid/ 10:- plus porto Format: Fanzine
Grabbarna bakom råpunkfanzinet Skitliv! fortsätter att mangla ut nummer efter nummer. Det här blir fan 3:e utgåvan 2007. Sist i blaskan skriver red att det här mycket väl kan vara sista numret av Skitliv! Hoppas verkligen inte det. Jag har läst varenda jävla nummer från pärm till pärm på porslinsstolen och blir lika glad varje gång ett nytt nummer av Skitliv! ligger på hallmattan & väntar när man kommer hem. Vi får väl se vad som händer. I detta nummer intervjuas i alla fall: Krigshot, Massgrav, Personkrets 3:1, Guantanamo Bay och Systematisk Terror. Självklart bjuds det även på annan skit som skämt, festivalrapport, Disclose-special mm. sluta ta dig själv på så stort allvar & tjacka senaste Skitliv!
Publicerad den 11 november 2007. Skriven av: Yxan # 17 (Backlash)

Skitliv! #6 Fanzine, Genre: Crustcore, Origin: Sweden, Uploaded: 09.04.08
The world’s crappiest fanzine continues. I thought this would be the last issue, but they’ve apparently continued doing ‘em. A desperate cry for attention and an attempt to piss people off (I guess). Where do they even get the energy to create this shit? The interview questions are no way near serious, nor are the reviews for that matter. They’re trying to uphold an image of a life of drugs, alcohol and social welfare, an image that falls flat since the zine is pro-printed and the guys also run a label that’s released more than ten records in less than a year. I feel sorry for Cesar of Antimaster who apparently put a lot of effort into their tourdiary with Pisschrïst, only to end up in a zine like this. But at least it looks good. Grade 1/10.
//Kristoffer, My Last Chapter

SKITLIV! "# 7" A5/ 72 sid/ 10:- plus porto Format: Fanzine
Ja jävlar I min lilla låda va förvånad jag blev när Skitliv! # 7 låg på hallmattan när jag kom hem häromdagen. De skrev ju i sexan att det förmodligen skulle bli sista numret och så dröjer det bara ett par månader innan de har limmat ihop ett nytt fett nummer. Fjärde jävla numret 2007. Killarna går på nåt, så är det bara. Jag menar, va fan. Nummer efter nummer samtidigt som deras band Warvictims släpper sjuor till höger & vänster. Nåväl, det var ju bara att glida ner på toaringen och sträckläsa tills benen domnade. Som vanligt är det roliga och rätt oseriösa intervjuer och dito recensioner och som vanligt är det pärlatryck och schysst klipp & klistra-layout anno –95. Förutom detta så bjuds vi även på skämt, horoskop och annan skit som tex. ”Att vara alkoholist, del 2” plus att i vanlig julmanér så figurerar diverse typer (tex. jag) som utfyllnad med frågor om julen. Detta med bild och ålder i värsta Aftonbladet-stil. Sjukt bra som vanligt alltså och denna gång intervjuas bl.a: Acursed, 3-Way Cum, Tvärtkört, Bombstrike och Dislickers. Är du inte helt borta så gör du klokast i att tjacka ett ex.
Publicerad den 5 december 2007. Skriven av: Yxan # 17

SKITLIV! #7, A5, 72 sidor

7:e numret av Skitliv! dök upp idag. Var väl på ganska bra zinehumör så jag sträckläste det på en gång, och vips, en recension, samma dag som jag fick det (har inte recenserat #6 än), måste vara första gången. Jaja, Skitliv! #7, bästa numret helt klart, dels för att jag gillar större delen av banden som är med men också för att det är bra och roliga intervjuer. Diggar Bomstrike-intervjun som fan, samma sak med Tvärkört (mummel mummel) och 3-Way Cum. Resterande material duger också helt klart, är väl bara skämt-sidan och alko-grejen del 2 som är kasst. Bättre recensioner än tidigare också, layouten är helt i min stil, det börjar bli ordning på torpet. Är fortfarande lite väl mycket kuken-humor på sina håll, men jag är rätt bra på att hoppa över jobbigt dravvel. Det här var eventuellt sista numret, man ska ju sluta på topp och ingen orkar ju hålla den här utgivningstakten allt för länge. Andra band som är med är Acursed och Dislickers, intervjuas gör även big Jimpa.
//Andreas/Doomsday Mag, December 2007

SKITLIV! "# 8" A5/ 72 sid/ 10:- plus porto Format: Fanzine
Nummer åtta ska då vara sista numret… Det tror jag vad jag vill om med tanke på att de skrev samma sak i sexan. Sen presenteras ”sanningen” bakom Skitliv! i ledaren också. Vad jag tror om det låter jag vara osagt… Nåväl, blaskan är i vilket fall som helst pärla som vanligt; bra tryck, skön klipp & klistra-layout och som vanligt är frågorna lagom roliga och för vissa, tydligen stundtals provocerande. Till er som gnäller om att det här bara är ett rip off av Sika har jag bara en sak att säga: gör ett eget ’zine då, jävla tangentbordstuffingar! Personligen har jag haft många goa sittningar på porslinsfåtöljen med den här blaskan i mina flottiga fingrar. Denna gång bjuds det på intervjuer med bl.a: Kvoteringen, Giftgasattack och Dennis Lyxén (!). Big-Jimpa svamlar vidare, turnérapport från Bombstrike mm. Alltså är det bara att köpa ett ex och korka upp!
Publicerad den 23 februari 2008. Skriven av: Yxan # 17

SKITLIV! "# 9" A5/ 68 sid/ 10:- plus porto Format: Fanzine
Här har vi då nionde utgåvan av älskade & hatade crustblaskan Skitliv! För tredje gången står det i ledaren att det här är sista numret… Fast denna gång med tillägget: ”i alla fall på jävligt länge”. Nåväl, blaskan kör på i samma anda som vanligt och man vet man får. Skulle du som läser detta mot all förmodan inte ha läst Skitliv! innan så är det bara att läsa tidigare recensioner av tidningen på vår hemsida. Intervjuade denna gång är: Rövsvett, Skitslakt, Anger Burning och Amöba. Sen skulle Atomvinter vara med också och redaktionen har tagit med alla frågor och klistrat upp skiten men det är inga svar eftersom Atomvinter som enda band i blaskans historia väljer att inte svara/medverka i Skitliv! pga. frågorna. Ja, sen är det lite festivalrapporter, recensioner, låtsnack och så. Pärla helt enkelt.
Publicerad den 5 oktober 2008. Skriven av: Yxan # 17

No comments: