Monday, September 28, 2009

Moderat Likvidation - Varning for the east tour 2009

Taget från "TURIST I TILLVARON" 20/9:

Hallå där Stefan, trummis, i Moderat Likvidation. Ni ska ut på Usa/Kanada- turné senare i höst. Hur känns det?
- Det ska bli riktigt kul! Det har alltid varit många som gillat oss i Usa så vi ser fram emot vår första turné där. Det har varit lite på gång tidigare, både USA och andra långväga turnéer, men det har inte blivit något av flera anledningar. Tidigare hade vi också en snubbe som hjälpte oss med bokningar men det blev mest strul, så nu sköter vi allt sånt själva. Det var Janick från "Varning from Montreal" som hörde av sig och ville ha oss som huvudakt på festivalen, sen har det bara byggts på med turnén.

Debutplattan "Mammutation" kom i våras, vad har ni fått för reaktioner och vad tycker ni själva plattan?
- Det har varit överförväntan positiva reaktioner, både från recensenter och vänner. Vi har samlat de recensioner vi hittat på vår hemsida och det finns många kommentarer som värmer lite extra. Det är ju alltid lite känsligt att ge ut nytt och bli jämförd med det gamla, men va f-n vi gör det här för att det är kul och för att vi känner att vi har mycket mer att ge. Då känns det extra kul när Maximum RocknRoll konstaterar att nya plattan inte låter som ett försök att göra ett hopkok av hur Moderat Likvidation lät i början av 80-talet, utan med fräsh energy som ett nutidsband.
- Själva är vi nöjda med nya plattan. Vi ville att det skulle kännas nytt och utvecklat, men att man ändå ska känna igen vissa typiska Moderat Likvidation-prylar, det tror jag vi lyckades med. Sen finns ju inte den plattan som man är 100% stennöjd med. Den plattan strävar man alltid efter, kanske kommer den nästa gång ;-)

Jag skrev "Det är skarpa riff som viner som molotov cocktails genom plattan, låtstrukturerna vittnar snarare om melodikänsla än kaos och Fjalles sång är fortfarande rå. Ibland skulle jag vilja beskriva "Mammutation" som en förtjusande mix av Puke och Black Uniforms."Kommentar?
- "Skarpa riff som viner som molotov cocktails" låter ju helt underbart! haha Mix av Puke och Black Uniforms vet jag inte riktigt... Puke hade två gitarrer och mycket melodislingor och Black Uniforms ska väl vara för Fjalles röst då, även om jag tycker den är tyngre och bättre på "Mammutation". Men visst, det finns ju vissa gemensamma nämnare här och där så. Det är upp till varje lyssnare att dra sina referenser, MRR refererade till Discharge, Motorhead och GBH till exempel, någon annan nämnde Poison Idea. Själv skulle jag nöja mig med Moderat Likvidation i en utvecklad,uppfräschad och uppdaterad version.

Varför tror ni att Moderat Likvidation fortfarande är ett så gångbart namn?
- Svårt att veta egentligen. Det handlar väl först och främst om att många gillar det vi gjort, och gör. Sen har det kanske funnits något slags sug efter oss också med tanke på att det var en rätt kort intensiv period vi var aktiva på 80-talet. Många har lyssnat och växt upp med musiken men få har sett oss live till exempel. Jag tror okså att de som sett oss nu inser att vi inte är ett gäng gamla trötta gubbar som försöker återuppliva gamla minnen utan vi har det här i blodet och kör på - ärligt och hårt!

1 comment:

Thomas said...

Undrar när Moderat Likvidation kommer till Stockholm?
Dom skulle ju spela på 44:an ett tag sen men ställde ju in. Skulle vara rätt skoj om dom ville spela i huvudstaden igen.