Tuesday, May 31, 2011

DISARM + DESPERAT reviews in Ex Ánimo nr 6 (in swedish)

DISARM - Discography 1982-1987 DLP
Här har vi då den efterlängtade samlingskivan med Disarm. Här har vi en samling av deras musikaliska verk mellan de verksamma åren 82-87 med allt ifrån deras EP släpp Regeringsstödda Mord och Dömd, den sista studioinspelningen, demoversioner, bidrag till olika samlingsskivor till liveinspelningar. Detta innebär att många av låtarna återkommer på skivan i olika tappningar vilket är roligt ur ett historiskt perspektiv och man kan se skivan som ett tidsdokument och man ser tydligt genom texterna att under de drygt tjugo åren som passerat så har världen inte förändrats till det bättre.

DESPERAT - Hardcore Deluxe LP och kassett
Här kommer då Desperats bidrag till det stora hela. Och vilket bidrag sedan! Skivan har gått på högvarv både hemmavid och i lurarna på cykeln påväg mot jobbet. Denna LP kom i två olika släpp, en med svart bakgrund och blå text/bild som kom i 200ex samt en med vit bakgrund och rosa text/bild på 100 omslag. Här bjuds vi på åtta kanonlåtar varvid en av dem är en cover på Mob 47. Tittar man på kassetten så finner man vissa låtvariationer då man finner Computer Control, men då finns inte Demokrati med, vilket är en av mina personliga favoriter på plattan. Den och Suicide Attack gör så att det spritter i hela kroppen och det är en sådan skön känsla när band lyckas med detta på sina släpp. Precis som titeln på en av låtarna så får du verkligen här Garanterat Mangel och man hör desperationen i Jockes röst efter en bättre värld men ska man kika närmare på deras texter ser detta lika mörkt ut som en Skånsk Jävla Vinter.
//Hannah Bäckman, Ex Ánimo

Jag uppmanar samtliga som läser denna blogg att klicka på länken och beställa ett zine. Förutom en drös med skiv/liverecensioner så är Uncurbed och Krigskontrast intervjuade. Som vanligt återfinns även ett mulligt recept på baksidan. Så lägg ifrån dig din laptop och glassa i solen med ett stycke punklektyr "på riktigt" istället.

No comments: