Wednesday, June 13, 2012

Kvoteringen review (in swedish)

"Storfinansen är närkingarnas sjunde ep och lägger man till en minicdsplit med nitad och två fullängdare har man hela diskografin i hamn. Snart tio år har trion sysslat med hardcorepunk och vill man kan man se Storfinansen som ett bra sätt att fira i förskott.

En riktigt snyggt gatefold-sjua med fyra nya låtar som sticker ut både i genrén och generellt. Jag tycker allt harmonierar. Ljudet är kanon, sången suverän, låtarna är bra och det är snabbt, ilsket, politiskt och genomarbetat. Titellåten, med sin fläskiga refräng, sin vassa text och sin grymma melodi kan vara bäst. Fast det är svårt att välja då hela kvartetten låtar håller skyhög råpunkklass. Troligen är Hjalmar Wång ännu bättre. Skarp text om ungsocialisten Hjalmar Wång (1887-1909) som var inblandad i ett attentat mot Nikolaj II där han själv avled och vad gäller musiken kan ni läsa de ovationsrika ord jag redan skrivit ovan en gång till. De två låtar jag ännu inte nämnt vid namn heter Förintelsemaskineriet och Förbanna Den…

Kvoteringen är ett de bästa banden i sin genre och Storfinansen är den bästa utgivna plattan än så länge (i alla fall av de jag hört). Genomarbetat, bra och snyggt; kan det bli annat än högsta betyg?"
//ROGER BENGTSSON, IKON 1931

No comments: