Monday, August 2, 2010

Disarm cd review (in swedish)

Tidigt 80-tal i Göteborg och grabbgänget bestående av Honsa, Manne, Charlie, Esa och Ceder börjar lira ihop under det sköna namnet Total Armsvett. En demo hann de med innan de, i samband med första ep:n Regeringstödda Mord, bytte namn till det mindre tonårsklingande Disarm. Länge har det talats kring att samla allt befintligt material från debut ep:n, uppföljaren Dömd (1985/1986), samlingar och demos och nu är den med bolaget D-Takt & Råpunks hjälp äntligen här.

32 låtar och drygt sjuttio minuters speltid där demoversioner och delar ur två livegig ingår. Spelningarna är från Järva Folkets park juni 1986 och Birkagården oktober 1986 och håller relativt hög klass. Inte vad jag på förhand trodde – har ofta varit med om det motsatta när hårdare punkband fäster sina konserter på tape – men kul som stryk att det låter bra.

Som helhet en oumbärlig samling att äga och ständigt återkomma till. Stenhård 80-talspunk i huvudsak på svenska med en charm som är lika intensiv nu över tjugo år senare. Gott.
//Roger Bengtsson, Ikon1931

No comments: