Tuesday, December 2, 2008

ACURSED, Skitliv! #7

1. Va menas med Acursed egentligen? Fattar fan ingenting…
JON: Fattar man inte så fattar man inte. en rätt grav felstavning från innan jag kom med i bandet, men vem fan bryr sig?

2. Hur många Discharge skivor har du?
JON: Några sjor och Why tolvan och Hear nothing. Rainy gav mig nån jävla cd med lite nya låtar på också.

3. Hade inte ni nån ny skiva på gång? Jaha, och vart fan har den tagit vägen då? Är det ingen som vill släppa den? Tror du nån kommer köpa den nu när den har legat ute på nätet i flera år? Gör man de e man ju dum i huvet…
JON: Jo, men det var inte riktigt meningen att den skulle läcka innan den släppts. den kommer. snart.

4. Blir det en fet release fest när plattan är ute då? Kan ni lalla hit nåra vip-plåtar till redaktionen? Vore ju fetta… Kan vi komma å visa hur man super på riktigt!
JON: när man spelar måste man ju vara något sånär klar i skallen. vi tar en releasefest utan spelning va? bara dricker dunk och kranvatten. stuffe är en jävel på spritmelon.

5. Fan, ”Livet är den längsta vägen till helvetet” och ”Ljuset i tunnelns slut” är ju jävligt råa titlar måste jag säga. Vem är det som kommer på all den där skiten? Är det sant att ni snott massa grejer av det där pissbandet Kent? Säg att ni inte har det asså! Han basisten va ju anarkist förut i No Security men dom andra kan ju bara gå och brinna upp! Pop-skit och bög frisyrer..värsta smörjan!!
JON: jag är lessen att säg det, men fan, alla i acursed utom anton är helt jävla sålda på kent. alltså sådär sjukt popsnöresålda på skiten. på riktigt. lyssnar på kent 5 dagar i veckan för till-fället dom andra två är jag så bakis att jag bara pallar att lyssna på sunn 0)) och abruptum. jag kläckte titeln till dom senaste två plattorna. pera tyckte att döda vinkeln var bästa på du & jag döden. fan heller. jag satt o vände och vred på uttrycket "det som inte dödar dig gör dig starkare", för jag mådde så jävla dåligt och kom fram till att det är fan lättare att ta livet av sig än att fortsätta leva och jag är ju inte känd för att ta dom lätta utvägarna så jag kom fram till (och jag står fast vid det) att livet ÄR och förblir den längsta vägen till helvetet. låter lite kristet OCH krystat, men vaffan, det är rått.

6. Repar ni ofta eller krökar ni mest bara?
JON: Krökar.

7. Hur kommer det sej att texterna är så dystra? Mår ni dåligt eller?
JON: Dyster, då skall du lyssna på then i see a darkness plattan, eller pornography. våra texter utgår bara från ett enda perspektiv, hat - mot oss själva personligen, men framför allt, det som kallas mänskligheten. vi kallar dom "skiten".

8. Ni blandar långsamt skit med snabb rå-punk. Varför kör ni inte bara i 120 knyck hela vägen och ger alla nitvästcrustare de dom vill ha? Såna där Neurosis-grejer är det ingen som vill höra & de funka knappast live heller kan jag tänka mig… Har ju aldrig sett er men gjorde ja de skulle jag grina om ni körde i sånt deppigt tempo. De e ju d-takt man vill ha faan!!
JON: Men starta ett eget band då. och jag lovar, du slipper se oss live. och varför skall man ge folk vad dom vill ha? dom förtjänar ändå bara skit. särskilt "nitvästcrustare". på min tid hette det "punkare"

9. Är ni ett gäng junkie-loosers?
JON: Inga överdoser än så vi är ju inga losers i alla fall.

10. Berätta lite om turnén med Victims! De må ju ha varit en riktig jävla fylleresa, man har ju sett bilderna..hehe. Jon verkar ju inte direkt va den som spottar i glaset… Super dom andra i Victims lika hårt? Vilka krökar hårdast, Acursed eller Victims?
JON: vilken fylleresa det var, lillandy välte stärkare, långandy försökte spela gura och johan välte bord. (victims vann alltså den svängen. mest för att beng drack så dåligt) eftersom jag är med i båda banden numera blir det dött lopp...

11. Poesi, vad fan har det med punk att göra? Helt ärligt asså, nå jävla hippie skit bara..
JON: Jag vet. vi hatar punk. Vi är fem poeter. Vi är fem MISANTROPER din jävla truck.

12. Hörru Jon, grät du av lycka när du fick va med i förra numret eller?
JON: jag söp ner mig och hittade nån intervju i min inkorg. det var allt.

12,5. Varför är alla punkzines förutom Skitliv! så jävla värdelösa nu förtiden?
JON: för att jag inte har släppt nåt elle' på 7 år...

13. Har ni nå jobb eller går alla på soc och snikar som en annan gör? Hehee..
JON: fan försäkringskassan, rättsapparaten, psyk, socialen och länsstyrelsen krånglar. igen. vilket jävla skitliv. snart blir man hemlös också...

14. Hur fick ni kontrakt med Distortion Records? Ringde bara Bodenmalm upp er och ville signa er? Jävligt mäktigt att släppa platta där ändå. Fast sen har man ju hört rykten om den där jävla gubbrunkarn också, att han e dum i huvet, har familj, kallar sej Rigo marteen och rippar band på pengar… Blev ni lurade? Hur fan känns det? Cd:n är ju jävligt grym annars, fast omslaget kan ju diskuteras…
JON: orkar inte...

15. På tal om den där mcd:n, va är det för jävla luffare med Sid vicious tröja på bilden?
JON: Truckjävel, det är ju Pera.

16. Vart tar ni alla råa samplingar ifrån? Är det nån i bandet som va helt väck i nån psykos och bara svamlade på i studion eller är det taget nånstans ifrån?
JON: Geniet heter lars noren ditt jävla truckstyre. ibland kan finkultur vara nåt vackert. på nya plattan är allt hemmagjort och du får fråga robban om han hade psykos eller inte. tror han hade råstånd hela kvällen nere i radiostudin i bergsjön.

17. Ni har ju bytt en del medlemmar genom åren va? Skulle man kunna säga att ni är råpunkare?
JON: jag är rå och punk. så många medlems-byten är det inte på 15 år, bara två eller fler jag bryr mig inte.

18. Varför blandar ni engelska o svenska texter? Har ni svårt att bestämma er eller? Det är ju ändå fetast med svenska. Ändå envisas ni med att va internationella. Vafan tror ni att ni kommer få värsta miljonkontraktet utomlands eller? Fan, Cimex körde ju också lite blandat svenska å engelska. Fast de skiter man ju i..
JON: exakt, skit i vad vi gör också i så fall.

19. Varför kör ni så lite krigstexter? Det ska ju tydligen va jävligt rått å bara köra på cimex-stuket och krigstexter i Warcollapse stil.
JON: kände att vi var tvugna att göra en krigslåt på tunneln plattan så jag snodde två discharge-riff och gamla gitarristen zwedda hjälpte till att skriva texten. resultatet blev "destruction, disorder".

20. Alla har väl nå andra käng band vid sidan av som ni spelar i också? Berätta lite om alla dom andra banden.. så man får nån koll på hur punkscenen ser ut. Sitter ju mest bara hemma och krökar hela dagarna så man fattar ju ingenting..
JON: jag lirar med sayyadina, victims och retaliation. punkscenen har jag ingen aning om, sitter mest hemma o krökar.

21. När började ni mangla med Acursed? Vart kommer ni ifrån egentligen? Hellberg surrade nått om att ni brukade repa i sollentuna?? Är han full ele?
JON: (elle stavas elle inte ele, truck) att blanda ihop truckstadsdelen sollentuna med knarkidyllen Söderköping är som att spotta på Hank Williams grav. däremot skrev vi kanske våra mest ångestdrabbade låtar i brandbergen 98-99. fan vilken ångest det var.

22. Om vi fattat det rätt är väl han Per eller va han heter den i bandet som kör hårdast på crustpunk-nitjacke-stilen, stämmer det? Vad har ni andra att säga till erat försvar? Vart faaan är alla upp-patchade nitvästar?
JON: jag hatar ordet crustare. har haft min ST väst sen -97 (aldrig tvättad, punk nog för dig? truck.). har aldrig gillat nitar speciellt mycket, men har ändå några på den. pera vinner nog, ja.

23. Jaha, vafan ska du göra idag då? Gå på bolaget och bunkra upp som vanligt? Brukar du också supa upp hela soc-bidraget?
JON: Ja, faktiskt. idag skall jag till bolaget. igen. när jag blir minister i det här jävla moderatlandet skall jag fixa hemkörning från systemet.

24. Jag hörde att sist när ni spelade på ungdomens hus här i Uppsala så ville ni ha en applådfri spelning. Va i helvete menade ni med de? Less på skiten ele? Själv fick man ju inte komma in för den där nazistvakten, tyckte att man va för dryg å jävligt.
JON: nya kent hade precis kommit ut och vi ville att folk skulle höra den efter vår spelning. och ja, vakterna i uppsala är jävligt truckiga.

25. Har ni nå bra tips på nå schyssta krökhak? Var brukar ni själva fukta strupen? Kanske man ska ut å ta sej nå glas ihop nån dag? Kan ju sluta hur som helst..håll med!
JON: tuppen, annars sitter jag mest hemma med syrran och dricker sydafrikanskt rödvin, folkskygg och smygmoderat som man är.

26. Visst fan skiter man i politik och sånt helvete? Man vill ju som mest bara lira d-takt och skita i resten liksom.. Man får ju alltid så jävla mycket klagomål för att man bara sluska runt och lever på bidrag. Orkade inte ens rösta i senaste valet, låg hemma å va så jävla spybakis så jag trodde fan att jag skulle likvidera.
JON: jag trodde också att man kunde förändra systemet. för 15 år sen. (bara en fråga: hur gör man när man likviderar? min revisor säger att det har med företagsekonomi att göra...)

27. Brukar alltid fråga alla band om dom ha nå slaniga bakistips..nu när vi ändå e inne på det. Så va gör ni för att slippa ångesten och kräksjukan veckan efter ett hårt supande? Man brukar ju oftast korka upp igen och köra en staffettsupning. Men man känner ju nu att kroppen börjar halka efter, går ju sönder helt och hållet snart..
JON: knäcka en folle och tända en holk.

28. Erkänn att mäsk och lim-smiffning är rå-punk!
JON: ja. vi har dock alltid gillat hembränt mer än mäsk o lim.

29. Ni verkar ju inte haka på nå jävla trender och så. Ni har ju varken hemsida eller det där förbannade myspace. Pallar ni inte med skiten ele va är de frågan om?? Ingen lek ele?
JON: nej för vam fan bryr sig om oss?

30. Har du nån gång vaknat upp, inte vetat vart du varit och undrat ”vart fan är jag och hur fan kom jag hit”? Värsta rå-ångesten ele? Vaknat upp upp med halvflagga och en okänd blekfet brutta? Hehe.. Ge oss nå mulliga historier nu..vi har nog hört…
JON: har väl hänt, men några brudar har jag aldrig vaknat upp bredvid. har mest försökt leta upp anton och stuckit snabbt som fan för att fixa en pizza och lite folle. på nån fest i söderköping var det väl nån brud som däckade i ett hörn, annars har det mest varit fylleslag i stuffes garage.

31. Erkänn att ni enbart är ett fylleprojekt som bara spelar för att få gratis sprit å limmisar!?
JON: gratis sprit kan man skaffa på enklare sätt än at starta band. har slutat med limmisar.

32. Kör ni nå tyngre grejer också? Bara ligga å flöddra på soffan en hel kväl helt fucked up..
JON: fan jag måste byta strängar på min gura. dra åt helvete.

33. Va tror Pk-fittorna alltså? Att man lever för att det är roligt?? Jävla idioter. Har du nå teorier på varför det blir sånt jävla ramaskri varje gång Skitliv! släpper nytt numer?
JON: har inte hört ett jävla knyst om skitliv från "pkfittorna" så ni får nog anstränga er lite till.

34. Nu skiter jag i det här, ska faan över till grannen och kolla på wrestling och ta några kalla. Har vi glömt nått? Lägg till va faan du vill..vi bryr oss inte, sen kan du ju gå och dra en handtralla om du vill… Skål då fattig-hjon! Heeheehe..
JON: jag skiter också i det här.

No comments: