Tuesday, December 2, 2008

WOLFBRIGADE, Skitliv! #4

1. Fan va rått att ni e tillbaka, hur fan känns det? Höll fan på att sätta mäsken i fel strupe när jag fick höra att ni skulle börja veva igen!
- Det känns jävligt bra. När vi väl drog gång igen märkte man ju hur mycket man saknat det här.

2. Varför bytte ni namn till Today overdose o sen bytte ni tillbaka igen? Wolfpack låter ju mycke råare…
- Vi bytte inte namn till Today's Overdose, det är ju ett annat band. Hur är det med researchen egentligen? WB la ner 2004, då startade jag, Jocke, Micke och Erik Today's Overdose tillsammans med Johan för att mangla lite mer Poison Idea/Motorhead betonad punk. Sen nu i vintras 2006 började vi spåna på en sista spelning med WB som övergick i ett pepp på att dra igång igen, fast vi gör det med Today's Overdose sättningen. Today's finns kvar, vi har låtar till en 12"a klara, men det får ligga lågt medans vi kör på med WB ett tag framöver. Struligt? Jo tack.

3. E det samma sättning nu som sist? Hörde rykten att han me tuppkammen fått foten… Hade inte han ganska cool nitpaj också?
- Nä, faktum är att Marcus sa att han ville sluta i bandet innan vi drog till USA 2004, och då hade vi andra redan snackat ihop oss om att lägga ner så det kom ju lägligt för allihopa. Så nu när vi kör igång igen kör vi med Johan från vårt andra band Today's Overdose. Det är inga hard feelings mellan oss och Marcus på nåt sätt, vi är fortfarande polare. Han spenderar mycket tid på familjen och så finns inte tid. Men tuppkammen och pajen sitter där den ska!

4. I början så släppte ni ju allt på Distortion, varför gick ni skilda vägar och finns det inga framtida planer på att släppa nån ny skiva där? Fick ni mycket cash av Bodenmalm?
- Anledningen var väl att Bodenmalm var så krånglig att ha och göra med och att man aldrig fick några svar på hur mycket som sålts, och inte heller några pengar. Samma gamla story som alltid med Bodenmalm.

5. har ni äntligen tröttnat på de där Tragedy-stuket med slinger o skit? Läste att ni ska börja mangla käng i den gamla skolan typ som på "Lycantro punkx"-plattan? Fan de e ju råaste plattan…a basic urge to kill!!! De e väl bara önsketänkande att se jonsson skrika bakom micken igen? Då hade man ju fan fått blå-ribba!! Skit också… jävla snefylla..perkele!
- Ja ja, ni kan svamla om Tragedy stuk så mycket ni vill, majoriteten av dom låtarna var fan skrivna innan Tragedy fått ut nån platta. Det är för fan Puke! Och slingerna har alltid funnits där även på de tidiga, bara inte lika melodiösa. Men det är sant, vi har gått tillbaka en heldel, inte lika mycket melodier. Ni får nöja er med Micke(Sverige's bästa hardcore röst!), Jonsson spelar inte längre, vill ni se ett riktigt fyllo stå och skrika kan ni bege er till närmaste alkisbänk.

6. Fan, Krille sa att ni släckte ner sist pga att sångarn hade krökat sönder halsen elle nåt sånt? Har han kommit ut från torken o lärt sej supa elle ska ni lägga ner snart igen? Om han inte pallar trycket den här gången heller så lär ju cimex-jonsson kunna hoppa in på kort varsel…och han om nån kan fan supa!
- Micke fick en cysta på stämbanden och var tvungen att operera i samband med att vi repade inför USA svängen och "D-beat Odyssey". Jävligt olägligt. Det var osäkert ifall han någonsin sklle kunna sjunga igen, men det funkade utmärkt efter operation, och att han började sjunga med magstöd istället för endast med halsen. Så det är Micke på sång på nya plattan och live, därimot super Jonsson på vår nya platta. Men det ligger lågt som fan i mixen.

7. Sunlight är bokat såg jag, fan va fetta! När smäller det och hur många d-taktare lirar ni in? Kommer ni be Skogberg ratta in samma råa krigsljud som Disfear hade på "Soul scars"?
- 11 låtar är inspelade. Ett gäng D-taktare samt några slöa 4takts metalpannor. Mix nästa vecka. Det låter rått.

8. Har ni nån titel på nya skivan, va ska skiten heta?
- Vi har nog en titel, men den håller vi för oss själva än så länge, vi ska suga på karamellen ett tag till. Skivan släpps dock den 10:e Maj så håll ögonen öppna för mer mer info.

9. Supa… Nöje eller verklighetsflykt? Svara rätt för fan!!
- Både och. Vore ju lögn att säga att det inte är schysst att ta sig en bläcka ibland och glömma bort vardagsskiten, men framförallt är det ju kul. Så svaret är nöje.

10. Wolfbrigade/Warvictims US tour 2007, va tror ni? Fan va grymt de vore! Kan inte ni börja kolla på det där redan nu, ja menar ni som vart med i svängen längre o känner fler rå punks på andra sidan kontinenten… Fan va vi ska blärra å röka brajj tillsammans… elle hur? Totally black out, fuck-up and no memories left!
- Aldrig i livet, skulle inte palla ert tempo grabbar. Kanske vore en bra grej att spela ett gig tillsammans i svedala innan man drar iväg i flera veckor och inser att vi är trötta gubbar och ni är fucked up snorungar.

11. Vore det inte rätt fetta om vi gör en split o sälja på turnén! Om ni får nåra låtar över på inspelningen kan vi ju använda dom, vi får säkert nåra låtar över också från vårat senaste fylleslag i studion..hhehe. Vi skulle ju kunna snacka me Prank, om dom vill släppa… han har ju släppt Totalitär och SME!
- Splittar är överskattade. Tror Ken dessutom skulle dissa omslag, mix, mastering samt tilltänkta band.

12. Hur fan tänkte ni när ni tog med den där trall-nörden från Dlk på "D-beat odessy”? De va ganska oväntat måste jag säga. Vad hade han gjort för att förtjäna att mangla mer er, hookat upp er på nån billig kran? Va ni aldrig rädda att förlora trovärdigheten som kängband?
- Mart är fan snubben bakom alla Crudity låtar. Brutalare än Warvictims någonsin kommer bli.
I tiiiidiga SME gjorde han alla låtar(första osläppta demon). Sen är vi så openminded att vi faktiskt diggar Total Egon och tidiga DLK också. Jag har lirat trall i UBBA. Jag lirar i Asta Kask. Micke var med och bildade Cosa Nostra. Vi går inte omkring och försöker vara råa och brutala hela dagarna vettu! Mart är cool och en jävel på bas, lärde sig låtarna på plats i studion för annars hade jag eller Jocke lirat och då hade det inte blivit lika grymt baslir. Där har du svaret till varför "tralltönten" är med.

13. Rykten säger att ni spelade in hela skiten på bara 8 timmar o sen att ni skicka allt så skivan va ute på tre veckor, hur fan lyckades ni me det? Den här jävla scenen som är så seg å sönderknullad! Fan, muta ni tullen med svartsprit eller!? Så gör dom ju tydligen hela tiden i ryssland…
- Det var nåt sånt ja... var nog lite mer tid i studion kanske 12 timmar eller nåt, men det gick fan fort från studion till pressad skiva. Kenko som prodade plattan jobbar på nått fruktbud med kontakter inom Fed-Ex maffian så därav kom det till USA på en kvart typ. Sen var det nog bara flyt.

14. På tal om den plattan, hur fick ni den där Marald att rita omslaget? Är ni krökpolare o så eller?Vi har ju maila han och ratgrinder nu…
- Det var Havoc's förslag. Blev ju lagom cheesey och passar titeln. Han är grym Merald, men håll er till krigsbilder istället.

15. Snor ni också allt ni kommer över som nå jävla zigenare?
- Du menar rent musikaliskt? Nä, men lite blir ju snott. Fast då föredrar jag att se det som en hyllning, som tex In Darkness plattan som ä grymt influerad av Puke, men även har lite Entombed över sig, medans nya har några Cimex flörtar. Jag tycker sånt är coolt, att ta essensen utav någon avgörande detalj man gillar och göra sin egen grej utav det, så att de som gillar bandet man hyllar ändå känner igen det. Jag skulle aldrig sitta och sno bara för att inspirationen inte finns där. Då skiter jag hellre fram riff. Jag tycker själv det är kul att lyssna på band och haja till, "Fan, det där är ju rippat från Discharge". Dåligt exempel, men du fattar.

16. Knarka… Nöje eller verklighetsflykt? Fan om ni svarar fel!!
- Verklighetsflykt. Fucked up svar va?

17. Jag förstår mej inte på den där hippie-mentaliteten i crust scenen… Röka brajj e ju schysst, men hela den där flummiga sväva på moln, älska alla, alla är lika värda…, rosa moln o rökelser… Vafan har det med käng att göra egentligen?
- Nu tror jag minnsan du rökt lite för mycket brajj för jag ser inte mycket till hippiementalitet i punksvängen. Här i Neona slåss vi mest, är besserwissrar och hotar varandra till höger och vänster.

18. En gång rakade Hellberg hitler musche på storfyllan och skrek sieg hail till en gammal kärring med stor snok... helvete va jag garva!!! Brukar ni också spontan haila och måla hakkors efter att ni stafett-supit en vecka?
- Nähe. Men fråga 44:an-Bengtson hur det är att vakna upp med ett äpple i käften och hitlermusche.

19. Va tror ni om smygpremiären på cafe 44 då? Det lär ju bli ett jävla drag! Kan fan knappt vänta till den 17e mars, har redan stafettsupit några dagar nu för å värma upp..hehe.. Sist jag skulle på 44:an satt det ju nån jävla gestapo i insläppet och neka mej till å komma in, tyckte jag va för full elle va fan han snacka om…ville ju fan bara nita den där jävla idioten! Kan inte ni sätta upp oss på nån jävla lista så kvällen är säkrad för vår del? Vi kanske kan göra nåt live repotage ele nå? RÅ-PUNK FÖR FAAAN!!
- Det blir fett ös.... Men, sorry, Inte ens våra polare får privilegier som listor och skit. Alla får köa. Trist att det inte finns större ställen, men fan, Folk krånglar till det så mycket, det är ju bara ett gig, kommer väl fler chanser, hade vi velat göra en stor grej utav det hade vi bokat Debser eller nån annan skit och då hade folk ropat Sellouts efter oss... Folk är fan aldrig nöjda... Så tyvärr, ni får supa i kön, och bli nekade när ni väl kommit till insläppet, alternativt supa i kön, och sen inte komma ihåg giget dagen efter. Båda är hyffsat punk.

20. Va lyssnar ni på för dis-band då? Håll med om att första Disfear e fan bäst! Sen kommer Dispense med krigskalle bakom trummorna.
- Tycker disbanden är rätt trista, men det som slinker ner är väl Discharge, Disarm(swe), Disrupt, Dischange, Disclose. Inte så många renodlade Dis-band går hem. Är så jävla kräsen.

21. Lalla upp en fullständiga diskografi och skriv med wolfpack släppen också…
- Den frågan kändes jävligt viktig att ta upp eller hur?

22. Såg att ni redan har en massa spelningar inbokat. Blir det mycket limmisar när ni är ute och svinar runt? Ni är ju nästan lika stora som Driller killer nu.
- Vi är alla stadgade förutom Jocke, och han har en Onkel-liknande stalker som brukar dyka upp på tyska metalfestivaler så det blir nog bra.

23. Hörde nå rykten om att ni hade blivit mordhotade av brödraskapet Wolfpack och att det va därför ni bytte namn, stämmer det? Fan, dom knäpper ju folk för mindre!
- Nä, det stämmer inte. Därimot ville inte bandet förknippas med det och bytte.

24. Jaha, å vem fan är det som gör alla riff då?
- Jocke är ju en riffmaskin det går ju inte att sticka under stol med, och jag fick nåt jävla spel och bara spottade ur mig riff till senaste, men alla har bidragit med material till WB.

25. Ähh, kan väl lika gärna fråga vem fan som skriver dom där jävla skit-texterna också…
- Samma sak där. Teamwork. Johan har vart jävligt på till senaste plattan, vilket vart gött. Och på de tidiga grejerna var Marcus riktigt produktiv.

26. På gamla bilder av er ser ni ju ut som nå metalheads med långt hår och skinnbraller, sen klippte ni sid vicious-frisyr med dreads i nacken, köpte massa patches och blev crust när det blev hajpat… Hur ser ni på det i dagsläget? Är ni ett gäng med sur fiskar som simmar med strömmen eller?
- Ja, de gick på en natt från deathmetalsnubbar till übercrustkids på en natt....Nääää. Vem bryr sig? Inte vi. Skulle gärna avslöja hur vi ser ut idag men vi har fan inga aktuella bandbilder, senaste är typ från 2002(på baksidan av D-beat Odyssey finns det ett kollage). Så brydda är vi.... När får man föressten se bilder på Skitliv red/Warvictims? Hoppas ni ser råa ut och inte ser ut som alla neo-retro käng-hypande kids gör nu för tiden. Ser fan inte äkta ut. I väntan på nästa trend så låter vi håret växa och våfflar det a la Jonsson. Rått och brutalt ska det va. Nä men seriöst, Vi får väl se om vi orkar fixa något så ni har nåt att dregla över/kasta pil på.

27. Vi intervjuade ju Victims i första numret, har ni läst den interjuen? De verkar ju som dom e värsta polarna med looptroop! Fan, jag slutade lyssna på Victims när jag fick vet det… Antingen lyssnar man ju på punk ele så lyssnar man på skit, de e ju bara att välja sida, eller hur? Jag är ialla fall uppväxt med att man ska hata all hiphop nu när alla smällfeta raggare är döda… Fan jag blir bara förbannad av att tänka på det här asså…
- Ja Victims är jävla sellouts... Enda anledningen till att de får spela med oss på Kafé 44 är för att då kommer det lite CloseUp folk iallafall.

28. Den där Anna nicole smith gick ju och dog nu i veckan, har ni sett den där p-våfflan med henne? Elle justja det va hon den där paris hilton som knulla runt…
- Idag bajsade jag för första gången på 4 dagar.

29. Visst fan är Skitliv! det bästa rå-punk zinet?
- Jag erkänner.

30. Snacka med brorsan igår och berättade att jag satt o gjorde fråger till er, han va ju ner och söp på hultsfred ´97 när Wolfpack spelade. Han sa att jonsson kallade alla för horor och slängde micken i huvet på han, brorsan alltså… Va han alltid lika galen live? Har ni hört den där låten med Massgrav ”alla punkare är horor”? Tror faktiskt att dom fick idén till den låten efter den spelningen.
- Han har även vräkt ur sig tokigheter som "Jävla trampatask indianer!", "Jävla folkpartister!", "RÖÖÖJ....Fittveklingar", "Är det bara bögar här inne eller?" samt att avslutat en spelning med "Ni ska bara veta att det var så jävla piss skit tråkigt att spela hära!" och slängt micken i golvet. Detta var standard på Wolfpack's spelningar. Som grädde på moset kanske han fuckade upp ungefär 85% utav seten. Jo, det var rått....

31. Känner ni det där blöjfettot jallo? Hälsa han att nu är tålamodet slut! Han vet vad vi pratar om…
- Börjar ni lacka ur på allvar? Jallo tar allt som det kommer, sluta krångla.

32. Måste fan avrunda nu, är hundvakt åt en polare som tog en sista minuten till grekland i två veckor. Har fan inte vart ut med skabbjäveln sen i förrgår, skulle ju dit igår med då va jag så jävla bakis. Låg bara på toan o spydde som en jävla gris! Antar att den där byrackarn har skitit överallt i lägenheten vid det här laget och ligger och ylar å tycker synd om sej själv. Fyll på med fler frågor om vi har glömt nåt… Vi ses väl i rännstenen?
- Tack för intisen. Det kändes skönt att få lägga präktigheten från interjuver med t ex Profane Existence etc åt sidan å bara va sig själv med folk som fattar att man bara spelar punk för limmisarna, för att va rå och för att få gratis supa. / Dadde Wolfbrigade

No comments: