Tuesday, December 2, 2008

ANTI CIMEX, Skitliv! #10

1. Hur, när och varför startade ni Anti-Cimex? Va ni polare eller träffades ni slumpartat på nån sunkig fest? Dom bästa banden blir ju oftast till på fyllan, det är ju allmänt känt…
- Vi startade september 81 och vad jag minns var det inte på nån fylla....det var ren och skär planering. Så klart vi ville förändra världen, det vill väl alla 15-åringar? Vi kände alla varandra sen innan och umgicks i samma punkkretsar, jag i Piller och de andra tre i Bohman Brinner.

2. Hörde nåt om att ni hade problem med råttor i repan som åt upp sladdar och sket lite varstans. Och att ni oftast fick börja varje rep med att stövla ihjäl ett par? Är det bara en myt eller va det så ni kom på namnet Anti-Cimex? Vad va det för fel på Bohman Brinner?
- Innan hade vi hetat bl.a De Missanpassade (vilket var bra att vi inte behöll med tanke på ett annat band som hette det samma fast på engelska) och The Skit, vilket nog var mitt favvonamn.ANti Cimex-namnet tog vi från ett plakat när vi for iväg till första inspelningen. AntiCimex hade lagt ut råttgift runt vår replokal, som också var mitt hem. Bodde i en gäststuga utanför päronens hus. Det var perfekt för det fanns ingenstans att ta vägen än att repa hela helgen. Och dricka punkisar och vin. Men nån jävla råtta såg jag aldrig, om du inte räknar Örebroarn som kom och hälsade på lite då och då.

3. Vad hände med den där Nillen? Gick han ner sej eller blev han kostym-apa?
- Han sadlade om och blev delfintämjare efter en kort sejour i punkkretsar. Numer ses han i Göteborgs utkanter ylande åt spårvagnar och annat löst folk.

4. Hur kom ni på att Jonsson skulle lägga ner basen och börja bröta istället? Va det för att line upen inte skulle bli för lik Skitlickers? Han harvade ju basen där också va? Folk hävdar ju att Skitlickers är bättre än Cimex. Vad har du att säga till ditt försvar om det?
- Tja, Jonsson ville väl sjunga helt enkelt. Lättare hitta ny basist än ny sångare. Dessutom var vi på det klara med hur vi ville låta och Jonss hade full koll på det. Skitslickers fanns ju för fan inte när Jonsson la basen på hyllan. De som tycker Skitslickers var bättre än Cimex kan brinna i helvetet. Skistslickers ville spela som Cimex men kunde inte göra sjyssta melodier som vi (?) så därför fick dom apa sig lite istället. Väldigt överskattat band om du frågar mig, men det gör du ju inte, din gök.

5. Är "Heroindöd"-texten baserad på nån stökig polare till er?
- "sedan denna dag var han....DÖDSDÖMD!" Inte fan vet jag. Det starkaste jag nyttjade på den tiden var Hubba Bubba och sockervatten.

6. Det snackas ju om att Jonssons har nåt nytt band som heter "Fucked Up In The Head". Har ni hört dom? Om du snackar med legenden så kan du ju hälsa att D-takt & Råpunk Records alltid är beredd å skriva kontrakt. Om det håller Cimex/Wolfpack-stuk asså, annars så behöver han inte göra sig besväret…
- Har redan pratat med han och han ber er fara åt helvete. Angånde bandet så har han alltid band på G men vad dom heter har inte jag nån koll på.

7. Hur va det att lira med Discharge? Erkänn att dom är rätt överskattade!
- Nej...inte på skiva iaf. Men live vart det bra 1983 iaf. Efter det har de ju bara levt i skuggan av sig själva. Det är fanimej värre än att leva i skuggan av ett krig det. Men all respekt till dom gamla stofilerna att de fortfarande håller på.

8. Cliff brände väl in ett kors i pannan som Glen Benton? Hörde att han bokade tid på nån plastikkirurg i Stockholm för att styra upp facet. Va gick det kalaset lös på egentligen? Känns som man kan lägga pengarna på roligare saker än en skönhetsoperation.
- Så mycket pengar finns inte i världen för att Cliff ska bli skön. Visst fan brände han in ett kors i pannan. Han brände också in ett gångjärn i armvecket och ett strykjärn på ena skinkan. Dessutom brände han en massa pengar i Prag senast, men det vill han inte prata högt om. Korset syns dock bara när det är soligt ute. Liknar dessutom mer ett plus nu.

9. Va du på Moderat Likvidations återföreningsspelning? Själv va man ju för full för att komma in, men Claude hänge backstage, tyckte det va jävligt risigt tydligen. Får man fråga varför inte Cliff va med?
- Va fan skulle jag dit för? Det är inte ML som spelar om du frågar mig. Det är ett nytt band med ett par medlemmar som var med i ML. Har också hört att det vart risigt och dåligt med folk, vilket också svarar på frågan varför inte Cliff var med. Här håller vi inte på med några jävla återföreningar. Det är bara bögar och stockholmare som håller på med sånt.

10. Nu spelar ju både Cliff och Charlie i Driller killer. Om ni nu båda fortfarande är inne på mangel, har det aldrig snackats om att dra igång Anti cimex igen? Fatta va det skulle va pärla! Skitliv! red. skulle lätt stå längst fram och sjunga "Set meeee freeeee"!!! Lita på det. Hur mycket kosing skulle ni ha innan ni ställer er upp på scen tillsammans igen? Eller är det en ren principsak?
- Snacka går ju, men därifrån till handling är det ljusår, drivis och en och annan dimension. Skulle vi spela med Jonsson igen så skulle det vara som ett nytt band, inte en återförening. Märks det att jag är starkt emot återföreningar? Man kan säga att det är en principsak, men eftersom vi alla är horor så finns det säkert en summa som skulle få oss att återförenas. Men så mycket pengar finns inte i punksvängen...så det så...Du får helt enkelt stå kvar i duschen och vråla "Set me free" tills huden blir skrynklig och trillar av dig.

11. Det råder ju delade menar om vilken platta som är den bästa, vad tycker ni själva?
- Tolvan för fan. Den är outstanding. Sen är man ju förtjust i Raped Ass också. "E i teress" med Bröderna Djup är tung också.

12. Har ni nån koll på alla bootlegs som är i omlopp? Sticker det inte i ögonen att nån profitkåt käppkines sitter nere i nåt skitland och tjänar pengar på plattor som ni har lagt ner blod, svett och tårar på? Själv skulle jag ta första bästa plan ner och sänka aset… Kom ju ut nån ny serie nyss då omslag som såg ut som färg spyor och dåligt pressat ljud?!
- Inte nån koll överhuvudtaget. Vi är så våldtagna av alla jävla bootleggare och pirattröjetryckare att vara rövhål är större än Ground Zero. Han med de sistnämnda plattorna var iallafall snäll nog att skicka oss ett gäng skivor som betalning. Hade vi sagt nej till utgivningen hade han gett ut dom ändå och vi inte fått nåt. Vad skall en stackars punkjävel göra i den situationen? Åka ner till..? Vet ju fan inte vilka det är...men en vacker dag kommer våran hämnd.....(Fan, nu lät jag som Asta Kask). En vacker dag skall vi ge dom ett nackskott (Det var bättre)

13. Varför vart det mindre anti-krig och NRP i era texter början på 90?
- Hur många sätt kan man sjunga "jag vill inte ha krig" och "fan vad NRP är osympatiska" på? Dessutom var våra liv mer kaotiska än vilket jävla Gulf-krig som helst. Starring Cliff as "Saddam Hussein" och Thomas Jonsson as "President Bush". Introducing Charlie as "Cannon Fodder” Claesson

14. Det är ju lite respekt med att lira i Driller Killer, men va faan, Troublemakers?! Är det för pengarna eller vad är grejen? Har ju inte gjort en bra låt sen "Snuten styr" på 80-talet. Kör ni fortfarande den live förresten? Såg ju reportaget i STM där ni stog och posade barre. Va ju bara din Cimex gaddning som höll måttet.
- Haha. Jag spelar som jag vill! Sen kan ni sitta på era feta HC-rövar och döma ut än det ena än det andra medans jag frodas och utvecklas och får ett par tusen för en spelning. Dessutom att få visa sina feta Front-kalsonger i en sån blaska som STM är mångas önskedröm. Dessutom har jag slutat där nu, pga av era trakasserier. Fy fan, att inte en stackars tjock punkfarbror kan få vara i fred!!

15. Man har ju hört många rövarhistorier om Jonssons beteende på fyllan och spelningar under åren. Var han verkligen så jobbig att ha att göra med? Har du nån schysst historia att berätta om när ni va ute och turnérade eller nåt?
- Hm...Ja, det var jobbigt. Och antagligen är rövarhistorierna du hört sanna in på bara benet. Rat (Varukers, Discharge) berättade när jag träffade honom senast att han tyckte vi var konstiga jävlar när vi sov hemma hos han 1986. Jonsson hade väl druckit lite för mycket och låg mitt ute i gatan och skrek "Jag vill dö" omgiven av ett stort antal liter kräks. Det var en syn det. Resten får ni läsa om i mina memoarer. Om yxattacken, vattenläckaget, idisslandet, och polisrazziorna. Muhahaha...sugna va??

16. Cliff kom ju in i Anti-Cimex när ni startade upp igen. Varför tog ni in en "gröt-i-munnen-talande" påg. Vafan kickade ni Jocke R? Enligt säkra källor så var det ju han som skrev dom flesta av era hits. Truth or false?
- Jocke slutade självmant, vilket var tungt eftersom han skrev de flesta av låtarna. Han lade gitarren på hyllan och har fan inte rört den sen dess. Efter ett bandmöte så ville vi ha Cliff som gitarrist och ingen annan. Han var uppe och provspelade men bangade ur så vi la av helt enkelt. Efter 3 år ångrade han sig dock och drog ihop oss igen. Han trodde det fanns pengar att göra, men där sket han i det blå skåpet!

17. Jämfört med andra band från er storhetstid så lät ju ni råast! Blev ni ofta bespottade av andra punkband som va avundsjuka för att ni bara sket i allt och bara körde råpunk i fullt ställ?
- Det var inte så många som förstod oss när det begav sig. Knappt vi gjorde det själva. Men om nån bespottade oss hade de fått på flabben så bespottandet skedde nog mest bakom våra ryggar. Men vi var inte speciellt stora när vi fanns. Det är först senare som folk börjat gilla oss. Vi har aldrig vart speciellt tajmade när det gäller musik.

18. Ni sålde ju era 7" för 10kr/st + 3.30 i porto på 80-talet. Ångrar du inte att du inte sparade alla dina ex så att du kunde sälja dom nu tjugo år senare för 800-1500kr/st på e-bay? Då hade du ju inte behövt jobba en dag till och levt mulligt livet ut. Tycker du inte att det är sjukt att jappsarna pyntar upp till 3000kr för en original 7" med textblad?
- Jag lever mulligt som det är. Vem fan vill ha gamla punkvinyler?????? va? VA?? Och hade jag inte sålt dom då hade jag ju inte haft råd att festa på åttiotalet. Hur hade det sett ut?

19. Erkänn att ni blev avbokade från Hultan för att dom fick höra på omvägar vilka svin ni egentligen va? Typ söp, svinade och härjade.
- Jepp.

20. I början va ni ju Sveriges kändaste råpunk, men i slutet så va ni Sveriges minst kända hårdrocksband. Snacka om loosers. Vafan började ni spela så mycket pudelrock a la Go-go Dolls och skit?!
- Vad pratar du för skit. Vi var inte kända alls förrän vi blev Sveriges Motörhead för fan. Vi var fortfarande lika bra, bara det att du inte förstått det än. Och kallar du det pudelrock en gång till så är skjortan tom!

21. Har ni nån koll på vad de andra medlemmarna i Cimex gör nuförtiden? Har ni nån kontakt med varandra?
- Jadå, har kontakt med alla som fortfarande lever. Två är förtidspensionerade och har sammanlagt en halv lever att leva på. En har permanent haschpsykos och lever på att dela ut tidningar och prata med folk som gömmer sig i buskarna. Nille, Sixten och Jocke lever väl normala liv antar jag. Själv får jag sitta och svara på såna här nostalgiska intervjuer och vräka ur mig samma svar jag svarade redan 1982. Väx upp!

22. När kommer live VHS:en från Gbg spelningen ut? Hörde att det va ett jävla påkostat jippo det där med inhyrt ljud och ljus för flera hundratusen + ett filmteam med 7-8 kameror som filmade från alla vinklar och håll. Storhetsvansinne? Vem ska släppa helvetet? Bodenmalm?
- När kommer live VHS:en från Gbg spelningen ut? Det va ett jävla påkostat jippo det där med inhyrt ljud och ljus för flera tusen + ett filmteam med 3-4 kameror som filmade från alla vinklar och håll.Vem ska släppa helvetet? Bodenmalm? Inte fan vet jag. Känns inte så aktuellt längre.

23. Har ni aldrig funderat på att släppa den där live-vhsen på Dvd? Det är ju 2000-tal nu och det finns säkert många snoriga kids som missat Cimex och skulle springa och köpa den direkt. Har bara sett spelningen på nån risig video hemma hos Peter-Punk i Uppsala nån gång tror jag… Va ju ett jävla ös vill jag minnas!
- Men va fan, enda stället jag skulle kunna tänka mig att släppa skiten är på History Channel. Men ok, det finns planer på att släppa skiten. Dock finns det några oklarheter om tejperna, typ vem som äger dom.

24. Ni släppte ju en del på Chickenbrain, samma bolag som Raped Teenagers och en massa andra tvivelaktiga band. Varför körde ni inte bara på Distortion redan från början?
- En del? EN skiva? Vi var ju fan inte Lasse Stefanz som släppte en ny skiva varje månad! Dessutom betalade han ju inspelningen, och som jag nämnt tidigare så är vi alla horor.

25. Nu för tiden är ju 10% på upptrycknaden en standard deal och så får man stå för inspelning och all sån skit själv. Hur va det på 80-talet?
- Jodå, det var bra. Själv då?

26. Det går ju rykten om att Cliff är jävligt nojjig av sej och att han tror att hans lägenhet är buggad? Gissar på att det är en hel del knark inblandat i bilden eller har vi fel? Träffade ju han nere i Göteborg när dom spelade med Perukers förra året, då va han ju rätt glad i hågen.
- Faktum är att Cliffs gamla lägenhet VAR buggad. Dessutom stod SÄPO runt knuten och väntade på att den rundhylte pågen skulle göra ett snedsteg. Men knark? Nä, Möjligtvis att han suttit i molnet när nån annan har rökt på en kanelstång och på den vägen blitt yr. Glad i hatten har Cliff Biff vart sen barnsben, då han för övrigt kallades Strutsen.

27. Nu måste vi fan reda ut det här en gång för alla…va det verkligen Cutting som la basen på Raped Ass plattan? Va han full?
- Full va han, men inte fan la han nån bas. Det var Konrad Krabba som la den berömda basgången.

28. Helt ärligt, är det Asta Kask-Micke som har spelat in "Victims of a bombraid"? Träffade han på en festival i sommras och han påstod det iaf. Jag blev ju svin sne, stå där och smutskasta erat rykte liksom. Att Cliff inte gillar tralljökarna i Asta är ju allmänt känt, han gick ju tom så långt att han brände en Lp med dom på scen med Black Uniforms. Då är man inte rädd för att stå för vad man tycker! Respect! Antar att dom andra i bandet inte bryr sej så mycket?
- Micke har inte spelat in Victims. Däremot gjorde vi vår allra första inspelning i Kloaken i Töreboda hos Micke. Vilka andra? Vilket band? Vadå bryr sig? Om vad? Att bränna en Asta-LP är väl inte riktigt vad jag tycker är tufft, men om kidsen gillar det så. Och vad skulle hända? Skulle Asta-grabbarna peta på Cliff med en pinne eller lägga en snigel på ögat hanses?? Jag är ingen fan av Asta men de är mina kompisar sen 14-års-åldern och jag har inget otalt med dom. Men det är lite roligt att reta dom, så en vacker dag kanske vi bränner Dadde på scen?

29. Vad hände i Finland egentligen? Mer än att det blev en live 7" av spektaklet? Man har ju hört en hel jävla del om den där beryktade Finlands turnén. 1600 pers i publiken, fylleceller och nerpissade brallor. Antar att det var rätt hårda tag om dom små salta också? Va det mycket knullfräscha groupies och snö backstage?
- Haha....jo du. Snö var det, och bastu, och hockeyspel, och en tidning med en naken tjej på omslaget men bara nakna snubbar inuti. Annars var det som det brukade vara, fylla och misär, de beståndsdelar som HC-punken består av och livnär sig ur. What happens in Finland stays in Finland, thank God! Som Cliff sa till tullarna: "Rota aldrig i ett punkarschle!"

30. Vad har punken betytt för dig i ditt liv?
- Vad fan är det för fråga? Vad har bokstaven H betytt för DITT liv? Punk är en del av mitt liv och inget jag går och filosiferar om.

31. Varför kom Johnsson helt plötsligt på att han skulle byta smaknamn till Freke efter nio års vevande? Jonsson är ju som ristat i sten så det namnet lär han knappast kunna tvätta bort i första taget. Är det ingen som tilltalar han som Thomas nån gång?
Han bytte ju ju namn på alla skivor..Jonsson, Freke, Freke Jonss, JJ Crash.....så så jävla plötsligt var det ju inte. Privat var det alltid Jonsson...eller Tomas...Eller Bullen....."smaknamn"

32. När folk snackar om Cimex så är det ju oftast Jonsson alla pratar om, hur tror du att det kommer sig? Känner du inte att du har fått stå lite i skymundan till skillnad från Jonsson och Cliff? Är du inte lite bitter över det nu när du har fått grunna lite på det nå år?
Inte är jag bitter, snarare tacksam. Därför jag spelar i DK nu, så att jag kan gömma mig bakom Cliffe Rebels ohämmade kroppshydda. När jag är ute med Troublemakers så är det alltid Cimex jag får prata om. Ibland måste man till och med gömma sig, om inte alkoblasken satt sin prägel på huvvet på en.

33. Dags att dra fram skeletten ur garderoben nu! Varför la ni ner Anti Cimex egentligen? Nu vill vi och våran trogna läsarkrets höra hela sanningen! Och inga jävla undanflykter och dåliga bortförklaringar nu!!
Vi tröttnade....på varandra, på gnidna skivbolag, på folk som ljög, på att inte få betalt för att spela utan punga ut från egen ficka, Dessutom var Jonsson i lite dåligt skick så det var svårt att umgås med han. Själv hade jag en nyfödd liten knodd som jag ville ta hand om så det var inte ett svårt beslut. Min son är nu 16 år, punkare och trummis och lär sig D-takt. Så mina gener kommer väl att stanna i punksvängen ett tag till. Mäkta mysko att höra Raped Ass när jag går förbi dörren till hans rum på kvällarna.

34. Var det roligt att svara på det här helvetet? Visst va det en hel del viktiga frågor?
Tja, men det är jävligt jobbigt att sitta här och knappa, nästa gång får ni fanimej komma hit och göra det personligen.

3 comments:

Anonymous said...

alltså hur gamla är ni? det här var nog den värsta skiten jag läst någonsin!

D-takt & Råpunk said...

Kära anonym.
Vi ligger och filar på 30+, tackar som frågar. Skitliv! va på riktigt Cimex-allvar. Ingen lek och inget för veklingar. Så vi skulle nog rekommendera att du håller dig enbart till Veckorevyn och Bamse istället. Tack för ditt inlägg, på återseende.
/Skitliv gänget

Anonymous said...

Anti-Cimex var ett bra band.

Det blir jävligt pinsamt när vuxna män pratar som om de vore tonåringar. Jag får lite rockstar-wannabee vibbar.

Det känns som om det finns så jävla mycket ytlighet i det som kallas "D-Takt och Råpunk".

Trist grabbar,
Trist