Tuesday, December 2, 2008

M:40, Skitliv! #5

1. Ha ni manglat ihop länge??Börja det inte va högtid för en redig bläcka nu då??
Daniel: Det allra första vi gjorde ihop var hösten 2002, men i denna sättning har vi hållt på sen början av 2006. Skål då!

2. Är det inte lite "wanna-be Totalt Jävla Mörker" a lala, rockstar å göra en musikvideo? Hoppas ni på nå geno,mbreak på mtv ele va var tanken med skiten? Den e ju pissbra, både videon och låten. Så inge ont om den!!
Daniel: Kul att du gillar den! Att det nästan bara är TJM som "inom genren" har gjort musikvideos är ju inte nåt vi kan göra så mycket åt… Vi tyckte helt enkelt att det kunde vara kul att göra en, och på internet har den varit riktigt uppskattad. Det är vi själva som har gjort den också, utom själva filmandet. Ska inte erat band göra en video då, det är väl tufft?
Simon: Musikvideos är ju skitkul att hålla med så det kommer säkert bli fler från vårat håll!
Erik: Den där videon kostade oss exakt 0 kr, och eftersom vi är sådana kreativa och driftiga människor så skulle det va som att pissa på oss själva att inte göra en video. Dessutom blev den ju grym. Försök med den Stakka Bo.

3. Vilka är med i M40? Beskriv er själva med max 30 ord så att alla fatta vad det handlar om! Vem snor riffen å vem plitar texter?
Daniel: Erik och Sebben sjunger båda två och står för nästan allt av det sjysta textskrivandet. Jag kör gitarren, Simon står för d-takten och vi kommer på de flesta låtarna ihop. 30 ord exakt! Fast nu blev det ju fler… haha!

4. Har ni bra recept på hemmagjort vin?
Sebben: Kobra, 8 kilo socker, 20 liter vatten. Blanda allt och låt stå i ett dygn. Fyll på med en flaska Fun Light (välj smak själv), KLART!
Erik: Vinrecept? Vin , jävla finsmakare!!!!

5. Hur fan kom ni in i punkträsket? Lyssnat på punk länge? Vilken skivjävel var den första ni köpte? Gren Day ele? Jävla hobbypunkare!
Sebben: Onkel Kånkel sen barnsben… still going strong.
Simon: Från början var det mest Pantera och Sepultura som gällde. Men nu lyssnar jag för det mesta på crust o hardcoreband, men visst slinker det in en o annan hip hop platta eller en gammal Sepulturaskiva ibland. Eller varför inte The knife, skitbra ju!
Erik: Jag kan inte komma på att jag nånsin lyssnat på Green Day och dylikt. Kom in på den här musiken på helt andra vägar. Vilka vägar det är ska du skita i fullständigt pojkspoling.
Daniel: Var väl ett par år sen som jag började lyssna mer på punk. Innan var det lite mer hardcore och metal och sånt där… Första skivan var ingen green day i alla fall! Var din?

6. Ni verkar ju ha släpt en hel del skivor. Tjänar ni nå cash på skiten ele blir ni grundlurad av skivbolagen som alla andra? Ska ni spela in nå nytt snart? Ja…jaja..va faan. Ni kan väl lalla upp en kort DISkografi över va ni släppt när vi ändå är i gasen.
Daniel: Några pengar blir det ju inte av det såklart… Men lurade har vi inte blivit! Jo, vi har allt lite nya grejer på gång. Vi håller på och pratar med Halvfabrikat just nu, och som det verkar kommer det blir ett nytt album till sommaren eller nåt. Det är fortfarande lite oklart, men det kommer bli skitbra i alla fall! Att Halvfabrikat är inblandade känns kul!

7. Lidköping, vart faan ligger de? Blir det nå skandaler?
Daniel: Lidköping vid Vänern, har ni aldrig hört det?

8. Har ni börjat få nå shall på lever och njurar än då? Annars super ni för lite! Korka upp och kröka mer för fan! Dom bästa riffen och texterna skrivs ju på fyllan, dags att lära sej det nu. Om ni vill ha nån framtid i den svenska crustscenen. Man kommer inte långt med att rita kryss på händerna och stödja varandra.
Sebben: Självfallet stödjer vi varandra i vårat drickande. Efter helvetespassen på veckorna brukar vi inmundiga.

9. Har ni hört Meanwhile?
Daniel: Inte så mycket.
Sebben: Ja.

10. Ni kör för jävla lite dis-mangel! Blir det mer d-takt på nästa inspelning?
Simon: Själv tycker jag att det är en hel del d-takt på senaste släppet. Men det kan faktiskt hända att det blir mer o mer… men det blir nog också mer utav dom lunga partierna också… så som låten Illusion. Jag gillar när det är variation på musiken, så det händer nått.
Daniel: Om du inte lugnar dig så kanske det inte blir någon alls!

11. Visst faan är framtiden som ett jävla mörker bara? Blir ju bara skit av allt ändå. Jag släcker fan snart ner asså. Snaran är fan riggad. Jävla Piss helvete! Ele är ni ett sånt där possie-band som ser ljust på allt?
Sebben: Givetvis är det många saker som är förjävla skit. Däremot om man ser på vårat privata så ser vi nog det mesta ganska ljust! (Muntert)
Simon: Ja, man kan ju inte låta sig sjunka totalt, man får nog ta o se det positiva i saker, se fram emot dom saker som gör en glad, allvarligt alltså:)!
Erik: Vi är ett gäng glada bohemer. Vi kan inte hjälpa det. Vi försöker vara hårda, men sen så sitter vi där och kramas och dricker té. Vi försöker vara deppiga och tycka allt är mörkt, men grabben vi älskar ju livet.

12. Erkänn att det är två brorsor som spelar i M40!? Måste ni apa efter varandra bara för att ni är tvillingar? Kom igen om ena har bajskorvar som hår så skulle den andra väl kunna ha sån där polsk crustfrilla?
Daniel: Jo det kan vi väl erkänna och det är klart vi måste! Kanske skulle skaffa sån frilla båda två då!
Sebben: Jag har varken korvar eller bajs… Fattar inte vad du snackar om.

13. Man ska inte klaga, livet e va man gör det till ele?
Sebben: Där ser du. Så länge man rår om dom man tycker om så funkar det mesta.

14. Dom har ju hängt den där kuk-gubben saddam nu. Hoppas bin-ladin håller sej gömt ett tag till. Terroristattacker…åsikter om allt de här?Lika bra att krypa till korset..
Sebben: Angrepp på den lilla människan är alltid skit oavsett vem som utför angreppet. Angående "kuk-gubben saddam" tycker jag att det är skit att man dödade honom och på så sätt inte kunde fullfölja rättegångarna med de folkmord han låg bakom. Men även om han hade blivit dömd för folkmord etc. så är dödstraff skit och ingen hållbar lösning.

15. Ska det va vinyl? Vart kassetten vägen? Skulle ni vägra å släppa en lp bara på kassett? Den där tiden verkar ju va förbi, bortskämd som man e så skiter man ju i det mesta. Har ni plockat fram tvåålen??
Erik: Jag kan bara säga att jag personligen föredrar vinyl, hur det är med de andra vet jag inte. Jag skiter i dom och ska börja köra solo snart ändå. Det där med kassett så har vi ju släppt en kassett redan. Det är så jävla dyrt att det bara kan vara såna borgare som du som har råd att släppa.
Daniel: Vinyl är sjyst! Våran andra demo släpptes på kassett, och sen är det ett bolag i Malaysia som ska släppa våra låtar från albumet och sjuan samlade på en kassett… Så den finns väl kvar! Hur släpper man en lp bara på kassett då?
Simon: Inget fel på kassett, men jag lyssnar hellre på cd eller vinyl. Malaysia-Kassetten kommer släppas av Pissed off records. Är tydligen lite populärare med kassett där nere…

16. Det är ju två?! Som skriker, va heter han som skriker råast? Den andra skulle ni ju kunna ge en gitarr ele nå. Eler känner ni er nöjd med sättningen som ni manglar på med idag? Vart tog basisten vägen?! Behöver ni ett handtag så hoppar jag gärna på.. Kör mest d-takts trummor, men jag kan slakta bas också.. jaja, de kan man ju bara dröma om säkert. Skit!
Sebben: Det måste vara jag som skriker råast.
Daniel: Vi är allt tre som skriker. Vem är det som skriker råast då tycker du? Våran sättning är den bästa! Nån basist har vi aldrig haft, vi kör på med våra stand-inbasister… Hittills är det Erik från Insult och Ulf och Björn från grace.will.fall som har varit sjysta och ställt upp, stort tack till dom! Men det kanske är på tiden med en fast basist, vi får se vad som händer. Du kan ju dyka upp på audition någon gång, hehe.

17. Sick hemsida, va är det för idiot som dunkar koder?
Daniel: Inga koder här inte… frontpage express duger bra!

18. Ni har ju inte varit så aktiv på lajv-fronten för att ha vevat sen 2001. Ska ni inte ut på nå sup-turné snart? Varför kör ni inte oftare? Ont om efterfrågnoingar? Borde ju inte va nå proböem för er tycker man ju…fast man vet ju hur de är. Snikna fattiga arragörer som bara vill sätta upp spelningar med säkra kort som Skitsystem, Victims och det där köret. Känns ju jävligt pissigt!
Simon: Senaste året har varit helt okej tycker jag, med en spelning i månaden ungefär. Men det är sant, det kan vara rätt svårt att fixa fram spelningar. Det får gärna bli fler...
Daniel: Det var först när Sebben började (början av 2006) som det kom igång lite med spelandet, innan var det väl inte så seriöst… Sen var det för övrigt i slutet av 2002 som vi började. Vi har haft lite turnégrejer på gång, men det har tyvärr aldrig blivit riktigt av… Senast är det tänkt en tur till norrland och Norge, men jag vet inte riktigt… vi får se. Blir det inte nu blir det väl senare!
Sebben: Om du vill fixa lite spelningar till oss så kommer vi på momangen.

19. Har ni egen replokal eller sluskar ni runt på olika fritidsgårdar? Delar ni med några andra balla crust band? Bor det mycket slan där i kring?
Simon: Förut körde vi i ett gammalt kalkonhus ute på landet och även en gammal sommarstuga, men det blev så himla kallt på vintern, och rätt långt o åka. Så nu har vi fått tag på en skitbra stor lokal under biografen här i Lidköping, ända problemet med den är att vi aldrig kan spela när det går filmer…. Men det brukar funka rätt bra ändå, vi jobbar så olika tider i bandet, tre olika skift, så det är bara ett par dagar varannan vecka plus helgerna som går att repa på. Men det funkar allt ändå! Vi håller på o bygger upp en scen o grejer i lokalen också, vi ska förhoppningsvis börja arrangera lite spelningar där till våren, det får ni hålla utkik efter…

20. Visst fan har ni sett fram emot nya SKITLIV! ?? OM allt går som det ska så ska ni dela sidor med Uncurbed, Krigshot, Dissober och Mob 47. Hur känns det? (Vid sidan av interjuven så kan jag bara säga att Uncurbed och Krigshot är helt klara. Frågorna till Dissober är skickade och vi jobbar på en inti åt Mobben. Vi har pratat med Åke och han va fan sugen på Skitliv! Hade hört talas om oss tom, lite små rått så drä…kan fan bli ett fatta nr!!!!)
Daniel: Skit-vadå?… Jo då det låter sjyst, då blir dom nog nöjda!

21. Blir det mycket folköl och sånt där? Ni har inte provat på det bruna guldet än? Har ni åldern inne ele brukar ni fråga utköpare om Kir å de köret? Hehe..
Sebben: Kir? Hahaha det var längesen.
Daniel: Folköl? Hahahah det var längesen.
Simon: Angående det bruna guldet, så duger det bra med Norrlands guld.

22. Har ni fått mycket respons efter att ni va med på antisnut skiten? Mycket trubbel med svinen? Har ni slafat i fyllecell många gånger? Jävla piss, gör man ju typ hur ofta som helst, har faan vipkort hos grisarna..
Sebben: Kan inte annat än instämma.
Daniel: Vi har nog inte hört så mycket om den skivan faktiskt, men det var väl kul att du frågade…!

23. Ni ha ju fått scysta resencioner på era demos, brukar ni skicka med mutor å sånt för att få högre betyg? Warvictims och franför allt Skitliv! brukar mest bvara få sågklingan.. Ha ni nå bra tips på att få distros å skirva upp en? Vore fan på tiden, har ju pungkrossat d-takten sen man tog över trumpinnarna efter brorsan.. ger ju faaaan snart upp.. No money, no life…just drinking is the way to passed-out and no memories..
Daniel: Våra två demos skickade vi bara ut ett ex av varje till recension, och dom var inte ens särskilt bra… så dom har du nog inte läst. Men albumet och spliten har ju fått mycket bra recensioner och det känns ju såklart kul, utan mutor också för den delen. Några tips… Nej, man får väl göra skivor som duger helt enkelt, hehe!

24. Va ni på sista spelningen med Sunday Morning Einsteins? Skulle ju åka till stockholm å se dom där,men de sket sej. Diggar ni sån tyåp av rå-punk eller blir det mest sellout crust som sprutar ur era högtalare? Har man alla tre fullisar med Disgust så har man ju det man behöver..
Daniel: Det var vi inte. Tråkigt för dig. Det blir lite allt möjligt ur högtalarna.

25. Varför trilskas ni med att ha 5000bilder på hemsidan? Är ju ändå ingen som orkar kolla på alla ändå. Tar ju bara onödigt utrymme på hårdisken. Släng upp en fet käng-distro ele nå sånt istället, va tror ni om de?
Erik: Anledningen till att vi har så många bilder är att vi är så jävla snygga. Skulle vi ta bort bilderna så skulle folket starta upplopp. Vi vill inte vara ansvariga för något sådant.
Daniel: Slår vad om att du i alla fall har orkat kollat alla!

26. Säljer ni mycket tröjor, patches å så? Tycker ni att det är lagligt att tjäna pengar på att leverera rå-punk och hc-mangel? Den där jävla piss rörelsen d-i-y verkatr ju mest handla om att göra förlust afärer och va glad för det….. Tänkte höja priset på den här blaskan från 10 till 15kr, blev ett jävla liv på eliten..fy faaan säger jag!
Erik: Pengar rullar in som dom ska grabben, pengarna lägger vi på ett konto i Schweiz, pension om några år grabben.

27. Nä,,. Nu lägger jag ner verksamheten och kör på mäsket hela vägen ut.. Skulle ni intye vilja avsluta den här skiten också ele tycker ni det är fetta med att svara på intisar? Fick just en från Backlash, va piss tråkigt att svara på deras idiot frågor. Men va gör man inte, kul att komma ut.. all publisitet är bra publisitet som Paris Hilton bruka säga… Lägg till det vi glömt, men e ju så jävla pissigt dygnrak så de e faan inte lätt då….. ja, men va fan, ni kan väl skriva vad ni förvänta er av 2007 på samma gång,.. nytt år, samma skit, nya nuffrer i tabellen? ? Ännu ett papper i soc-arkivet..
Daniel: Nej, det kan faktiskt vara rätt segt med intervjuer, men det beror väl på också om man säger så…:) Tror nog du fått med det mesta här ändå! Vi får tacka så mycket… Köp grejer nu då! www.m40.se

28. Erkänn att ni stulit mellan spelat på musikvideolåten rakt av från Skitsystems käng-hit "Maktens murar rasar"!?
Daniel: Haha… har jag aldrig tänkt på men det var ju faktiskt likt! Uppmärksam du var då! Säg inte det till folk nu då, för då kommer dom säkert tro att vi har tagit det… Haha! Men våran är ändå lite bättre va?

No comments: