Tuesday, December 2, 2008

KVOTERINGEN, Skitliv! #8

1. Seriöst, vad fan menar ni med namnet Kvoteringen egentligen? Vilken jävla kvot? Ni funderade aldrig på att heta Fisringen?
Jallo: Visste väl att det direkt skulle börja så här... Ta och skit i detta du, sköt du ditt så sköter jag mitt. Vadå? Bättre att kvotera ett vatten än att göra det livlöst.
Larre: Fisringen, låter väl mer som nåt bandnamn för dig eller? Kvoteringen, ett bandnamn så gott som vilket. Warvictims...rått.....mmmm.
Calle: Fick det förklarat för mig en gång, har glömt nu.

2. Är det ens värt att leva?
Calle: Alla gånger onsdag, fredag och lördag. Sen ska vi inte tala om alla gånger som man känner att man lever. Facit över 2007: bruten armbåge och opererad, mosad näsa, mosad axel och huggen i ryggen av en sax.
Larre: Ja det tycker jag även om det är jobbigt ibland och veta var man ska göra av alla pengar och vilket blärr man ska ha i logen.
Jallo: Ämen lägg av, fixa en lägenhet så känner du att det är ganska mulligt, egen TV o kanske en stereo... mysigt. Värma lite mat i micron.

3. Va hände med I.R.D. då? Kan man säga att Kvoteringen e nån slags fortsättning på det bandet elle är det helt annan skit? Va inte du med där och vispade också? Köpte ju den där 7” ni släppte, den va ju piss dålig.
Jallo: Nää...egentligen är det väl ingen fortsättning...Kvoteringen är lite annorlunda. Det är Larre o jag bara från det bandet. Asså, pissdålig 7”, tyckte den var rätt mullig faktiskt.
Larre: Det rann ut i sanden, alla hade ju annat och stå i. Björsa hade platta på g med Disfear, Johan på g med ny Nine och jag och Jallo hade väl inte lika mycket just då men helt plötsligt var den där 7" ute och den är helt ok men lite märklig. Jag och Jallo som bor i Örebro blev peppade på att göra nån mer 7" och eftersom det var knökigt att få ihop I.R.D så tänkte vi spela in en 7" utan att dom andra visste och sen släppa den nånstans men bestämde oss för att köra själva istället.

4. Visst får man sej oftast en jävla fin fylla på mäsk?
Calle: Mäsk smaksatt med tepåsar så går det till när Korven (Fred Tank i The Accidents) bjuder till. Men eftersom gud har uppfunnit smuggelkrök så får det bli det. Annars är vi nog alla sålda på Bag in box
Larre: Ingen aning, kan tänka mig det men det låter äckligt.
Jallo: Ingen skillnad på mäskfylla och annat blärr. Jävla romantiserande om detta lervatten... Aldrig mer mäsk o annat skit. Varför hålla på och med den skiten när man har råd med en baginbox.

5. Är ju ett jävla tjat om miljön på era plattor. Känns det inte ganska meningslöst egentligen? Ja menar, vafan kan den lilla människan göra för förändring egentligen? Lika bra att dra täcket över sej och vänta på bättre tider istället...
Jallo: Fan heller, miljön är pissviktig. Fan va irriterad man blir när man sitter vid en fjälljokk och har det mulligt, sen får man syn på en gammal rostig ölburk eller nåt annat skit...satans svin som bara lämnar skiten! Sen att USA och Kina skiter i att skriva på avtal som skulle gagna vår miljö, visst det gör en pissförbannad, men man gör vad man kan. Vattenfall kan dra åt helvete förresten..
Calle: Jag har ju inte den där religösa kopplingen till naturen som dom andra. Jag hatar mest dom med mer pengar än mig, det är dom som skapar all skit vi andra får vada i. Larre ligger extra pyrt till. Men visst är naturen fantastiskt fin -lite black metal betonad!
Larre: Dra du täcket över dig så kan andra som orkar bry sig tycka vad dom vill.

6. På tal om miljön kan man ju undra va ni tycker om multinationella då? Hur är de med moralen? Dricker ni Coca cola och fyllekäkar på McDonald's elle? Förresten är ju den där "mulitnationella mördare" med Tottis jävligt rå! Eller hur!?
Calle: Ja, men å andra sidan äger jag både senaste Babyshambles och Sista Sekunden. Fast när det kommer till Totalitär är det inget att snacka om. Bland det bästa som Jallo släppt.
Larre: Allt är skit väl? Tottis är legendariskt.
Jallo: Visst har man dragit i sig McDonald burgare... ren slapphet o fylla.

7. Hörru Larzon, är du lika såld på Discharge som Jallo? Du måste tala om för den där fylle-fiskarn att dom fan är jävligt överskattade! Dischange däremot, där snackar vi! Dom visste vafan dom sysslade med. After war-scars!!!
Larzon: Märkligt uttalande av nån som lirar i ett band som rippat loggan och kryddar med krigsbilder, Är det häftigt nu för tiden att inte gilla Discharge? Skitbra punkband hur som helst. Jallos band är oxå skitbra men där ligger dom i lä. Ni kommer antagligen skita på er när ni hör nya Meanwhile!
Jallo: Du din jävla lök. Fan, när Rainy la basen på ”Grave New World” så låg du i en badbalja och sket ner dig. Det Discharge gjorde 80-83 kommer aldrig mer att göras. Det klart bästa punk bandet som någonsin funnits.

8. Blir det mycket kalsongsupande i örebro?
Jallo: Ja, ganska mycket... fast just nu är det mest i mysbraller. Baginbox och lite mulligt, kanske ner o binda lite flugor, eller varför inte ta fram gitarr-aset...
Calle: Sinnes sjukt mycket
Larre: Det är väl mest den typen av supande det blir här. Ganska slanigt ute.

9. När låg du senast och frossade i en fyllecell? Gratis husrum för en natt e ju aldrig fy skam, fatta inte varför folk är så nedlåtande om man slaggar över på häcken 1-2ggr i veckan. Hellre de än å sova i en kartong, vara hemlös och dricka t-röd dagarna i ända. Eller hur?
Calle: Kommer inte ihåg, ett par gånger i gamla snuthäcken och ett fåtal gånger i nya.
Jallo: Tror det var prick tio år sen... det var i den nya tror jag. En skit grej, klev ur taxin lite glad, mitten av Januari o kallt som fan. Halkade, snutbil bakom. Det var bara att haka på. Blev släppt vid 4-rycket, tog en korv och lalla hem... Själva sovandet där är väl helt OK, oftast är man ju inte så jäkla peppad på att dra dit...
Larre: Kommer inte heller ihåg årtalet men det var väl när dom smackade upp nya snutkåken här i Örebro, sov bra där.

10. Vad tyckte ni om spelningen på Augustibuller då? Slira ni runt nåt på campingen sen, drack HB och knulla fjortisar? Eller låg ni på dyra hotell-rummet och tömde mini-baren som riktiga rockstars kanske? Jallo och Calle såg ju lagomt på lyset ut på spelningen iaf.. Hehe..
Calle: Bodde på husvagncampingen faktiskt, helt ok. Full som en krycka i mellanåt och fick in ett par GG-träffar. Försöker komma på vad som var bäst men jag vette fan. Tänkte säga GHB men det var väl året innan. Fick gå i väg och gömma mig i Lindesberg för att hålla mig någorlunda i form innnan vi spelade. Crash-mange tyckte vi var bra.
Larre: Det var skitkul gig, bra med slan och perfekt storlek på tältet och massor med deg och starköl.
Jallo: Augusti manglet var kul som fan. Va o kröka en sväng på campingen, tur som fan att jag inte träffa er. Fjortisarna frågade efter er. Tror jag sov hemma på den festivalen. Skönt o ta en dusch, slippa allt jävla liv. Va inte speciellt full på det giget, max 3-4 bira, va mullig stämning...

11. Fan, vi har inte hört nåt från Jallo sen vi intervjuade honom om Krigshot. Tror du han e sur eller? Ha han åkt in på torken igen kanske? Ursäkta om jag går rakt på sak, kanske e känsliga grejer de där…
Jallo: Orkar inte med erat jävla tjat... Vad fan är det nu då?

12. Har du hört Anti-Bofors 7”?
Larre: Självklart men det är säkert 13-14 år sen..
Jallo: Fet Björsas gamla band. Javisst har jag hört dom. Gamla polare.

13. Hur kommer det sej att du envisas att spela med det där jävla pop-bandet Millencolin nu när du har upptäckt kängpunken Larzon? Känns inte skate-punk jävligt '94 menar jag? Lämna de där sjunkande skate-skit-skeppet och satsa helhjärtat på Kvoteringen! Om nåra år kanske nitpunxen glömt att du va skatelooser från början och börjar behandla dej som jämlik…
Larre: Så ja Fisen, ni sa ju på myspace att ni gillar Millen, speciellt gamla grejerna och att ni lyssnat i ett 10 tal år! Verkar viktigt det där med och ha cred från nitpunxen....Tror dom skiter i vad jag gör, dom är nog mest intresserade av att Jallo är med i bandet. Men det är klart, varför hålla på och harva runt i Millen och tjäna pengar på det, ingen blir väl lyckligare av pengar....

14. Hörde att Meanwhile-Jocke spelade bas på Bullret. Är han fast medlem nu elle är det fortfarande han den där raggarn som sköter basen och Jocke bara hoppade in? Va han upptagen under Bullret? Raggarträff? Fy faaaan…
Larre: Jocke sköter basen live när han kan. Han är fast live basist. Raggar-Olle flytta till Stockholm för att arbeta mer för miljön och hotade fiskevatten.
Calle: Fett-raggarn böt till sig nitvästen mot hemkört. Nu ska han snart spela på Speedfest i Holland med Accidents med en massa Action-skit. Det går fort utför för vissa!
Jallo: Jocke vevar basen live nuförtiden, så länge han pallar. Raggarn har fullt upp med annat.

15. Calle ser ju också ut som en raggar jävel, är han det eller vill han bara se ut som skit?
Calle: Jag fick tjej direkt när jag klippte av mig dreadsen förren sådär 10 år sedan. Nu diskuterar kidsen om jag har överkammad flint eller ej på Helgon.net.
Larre: Calle har de perfekta front attributen. Smal, förbannad och supig. Han är väl den som är mest eftertraktad av alla brudar på gigen i Kvottis.

16. Visst super man hellre än att kolla på banden när man är på festival?
Jallo: För det mesta är det så, men ibland är det ju faktiskt nåt man vill se. Går ju vara packad o glo.
Calle: Brukar bli så på klubbspelningar med tyvärr. Hamnar fortfarande på en lagom nivå lagom tills bandet ska på.
Larre: Kanske inte men det blir oftast så.

17. Varför har alla inspelningar så dåligt ljud? Har ni lagt alla pengar på benzo elle ska de va nån sån där cool grej för att låtarna ska låta råare än dom är? Typ som Disclose stuket.
Jallo: Vi spelar inte metal som ni gör. Det är billigast och smidigast på detta viset.
Larre: Tycker det är perfekt. Gratis. Men det ska väl vara Raw, D-Beat, Scandi-crust eller nåt om ni ska tycka det är häftigt. Gå och lägg er.
Calle: Larre kan inte med dom avancerade prylarna i studion och så låter det bättre.

18. Du lär ju ha tjänat multum på Millencolin? Är du typ miljonär elle? Hur mycket taxerar du varje år? Helt ärligt asså! Brukar du köra jetset-livet och drar till New York och Paris på helgerna och hookar upp nå fläskigt luder? Du skulle inte kunna låna ut en 10-15 papp (räntefritt) till D-takt och Råpunk Records så vi kan släppa nå nya råa skivor. E ju skyldig tryckeriet som fan för dom tre sista släppen.. Det drabbar ju ingen fattig liksom. Vi skulle ju kunna skicka nya Nuclear Death Terror 7” och en bit röka som tack.. Sätt in på kotonr: 8142-4-325642228-7 Fan va scyst du ställer upp!
Larre: Jaså ditt slan, då duger man. Stick.

19. Ni ha ju hunnit ge ut en del skivor på ganska kort tid..hinner ni ens supa?
Calle: Jag kan supa medans dom andra gör låtar. Sedan kommer jag in och skriker fel grejjer och krånglar till det. Funkar skitbra!
Larre: Vi är ju proffs, hinner göra båda samtidigt.
Jallo: Huvudsaken man hinner ut o fiska.

20. Kan du inte övertala Jallo att spela in mer med Tottis? Fan, "Vi är eliten" e ju fan det bästa dom har gjort! Vafan ska hända me råpunks-sverige utan Tottis liksom? Dags att dra upp flötet och trampa d-takt igen! Håll med!
Calle: Jallo är pissbra på trummor och det kan väl inte sluta med den här skivan. Ingen annan orkar ju skriva smarta texter utom Tottis.
Larre: Håller med. Mer Tottis.
Jallo: Sluta rota... Tottis är ett avslutat kapitel, det var roligt så länge det varade. Jag låter flötet vara i.

21. Får man bete sej hur som helst?
Calle: Snart har Korven sitt årliga julbord här i Örebro och det brukar vara ett fyrverkeri i dårskap och ohälsosamhet. Det kan bara bli bra! Vi myser annars mest när vi super, det är när vi kommer ut ur Necro-studion det brukar gå åt helvete.

22. Först trodde jag ni va ett studio-band, men det har ju blivit nåra spel-ningar nu. Nåra turnéer inplanerade då? Vet inte om du känner till de Larzon, men jämfört med miljonerna som Millen cashar in ligger de inte så mycke pengar i käng-turnéer. Tråkigt men sant. Men ligga på hålet lär du få göra... Sen om du har tur så får du kanske dela säng med en äcklig squat hund som ha gammalt torkat bajs som hänger i röven. Va säger du? Känner du suget?
Calle: Med mina 32år är jag yngst i Kvoteringen. Jag var ju till och med på Shittown men det gör jag aldrig om, fy fan.
Larre: Är det så jävligt alltså...hur skulle jag veta det, vi som började direkt med Arena gigs och flotta restauranger. Ja ni vet väl hur det där med turné är va..
Jallo: Crust turnéer ger deg, det vet ju alla.

23. Jaha..och va Faan hände med Rått-jäveln då?
Jallo: Råttan tog sin mick och bara drog. I och för sig sa han att han var lack på skiten, för taskigt med gigs eller nåt...Snodde med sig en sjuttis wirre, he...
Larre: Han var aldrig speciellt intresserad så han bara försvann till slut.

24. När ska ni ta tag i era ynkliga skitliv och spela in nå nytt som vi kan släppa på D-takt & Råpunk Records?? Svara nu och inga jävla undanflykter! (fast då vore det bäst om du kunde låna ut lite mer pengar…)
Larre: Ett rejält förskott, sprit och kopiöst med fross så kanske vi kan fundera på det. Frågan är om det är creddigt bland nitpunxen och ligga på D-takt & Råpunk Records?
Jallo: Säger som Larre, ett schysst förskott och jag är med. Bjud på nån fräck fiske-resa till Nya Zeeland eller nåt.

25. Varför släppte ni dom två första 7” på nå konstigt utlandsbolag? Tog ju typ 3 år innan skiten kom till Sverige ju. Brasilien är det inte mest magdansöser och Raki där borta?
Jallo: Det känns häftigt.
Calle: När jag kom med lockade Jallo med att Renan (Terötten) hade lovat oss en Brasilien turné inom två år. Jag är mest ute efter Favelor och det där andra. Men sol, bad och kängkarnevaler skulle inte vara helt fel det heller. Sarcofago för fan!
Larre: Och ni satt och väntade på dom förstår jag, det var väl värt. Renan som har Terrötten Rec är svinschysst och var peppad som ett ägg och Riistetyt Lazze sa att det var ett reko bolag så va fan, lätt. En turné där vore väl mysigt och kanske finns det en sån hundras du pratade om där med.

26. Vem fan är det som har ritat den där älgen och björnen som ni ha på omslaget till ”Bister prognås”? Ser ju inte klokt ut! Vart är krigsbilderna?
Larre: Vi ville ju ha ett fint omslag eftersom alla slaniga krigsbilder redan var rippade av ert band och Discharge. Lyssna på musiken istället för att glo på omslaget om det inte passar.
Calle: Inte fan hamnade dom på senaste Kid Down plattan i alla fall...
Jallo: Äh ta och stilla dig lite grabben...Vart är bajset?

27. Är ni polare med Pisschrist? Varför släppte ni inte en split 7” med Skitsystem istället??
Larre: Hade kontakt med Yeap, sångaren i Pisschrist tidigt och han gillade Kvoteringen som fan och ville göra en split så va fan, lätt. Bra gäng!
Calle: Hade aldrig hört talas om dom innan. Har ganska dålig koll på nyare band men jag gillar Skitkids. Har inte Skitsystem lagt av?
Jallo: Har aldrig träffat snubbarna, men dom verkar reko. Varför släpper inte ni en split med nåt häftigt band?

28. Har ni fått mycket stryk av snutar och andra såna där äckliga myndigheter? Erkänn att man känner sej straffknullad av systemet när man blir nekad soc-bidrag och man inte pallar jobba och AF e dum i huvudet som vanligt??
Jallo: Fy fan, får ångest man bara läser frågan.
Calle: Nu har man ju jobb och så men i mellanåt har det ju varit tok. Ett tag i våras ville dom ju skicka mig på sånt där telemarketing, fy fan säger jag. Men nu kör man ju gaffeltruck som en gud sådet ordnade sig. Den brutna armbågen får läka ett annat år.
Larre: SOC och AF vad fan är det? Är det några band eller? Raw-d-beat-scandi-crust-neoägg?

29. Står ni för samma saker som Moderat Likvidation? Alltså supa, slåss och leva djävul?
Jallo: Kan jag inte påstå.
Calle: Det är lättare för Jallo han bor ju på landet och har inget att skämmas för när han kalsongar där ute i djungeln.
Larre: Nej, det vet du.

30. Fan känner ni dom där idioterna i Nitad? Verkar ju helt tokiga. Hörde nått om att Penis hade slagit nån snut på käften och att närpolisen i Skarpnäck va ute efter han nu. Stämmer verkligen det? Är ni inte rädd att snuten ska komma och förhöra er också eftersom ni ha haft samröre med dom?
Calle: Benke följde med på efterfest i örebronatten det var starkt jobbat av honom.
Larre: Bra folk. Bra band. Inte rädd för nåt.
Jallo: He, visste jag inte. Go Benis, go...

31. Vad bjuder framtiden på då? Staffetsupa, fin tjack och stora pattar? Kanske ska ni spela nå också…
Larre: Vi släppte ju precis en ny 7" (Dödens Handslag" på Communichaos och det kanske blir några gigs. Sen blir det väl säkert nån spontan blärr-inspelnings kväll framöver.
Jallo: Lite gigs kanske framöver. Inte stressa för mycket när det gäller musiken...

32. Nu när vi har suttit här och kommit på så många frågor och gett er så mycket utrymme i blaskan, så tycker vi att vi kan få lite lön för mödan. Tycker inte du det? Du kan ju lägga till nått nå rått som kåt-fansen kanske veta. Avsluta med nå visdomsord din gamla gubbrunk!
Jallo: Jaså, kåt-fansen ska ha sitt också. Köp nya sjuan, det var väl kåtigt, he... Nämen, tackar för intervjun. Blarran är ju rolig.
Calle: Nya Rocket Bomer på Atlas fy fan vilket drag, med nya Cop-borren på. Bara ner med den i guldgruvan och köra. Arbete ger inte frihet men ett schysst kontaktnät som du kan ha nytta av även på fritiden! Nu ska jag snart iväg och kolla på Randy - skål!
Larre: Mmmm, yyp!

No comments: